Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Νεκρός ο Μπίν Λάντεν - Διάγγελμα Ομπάμα..

Όπως ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, νεκρός έπεσε ο  ηγέτης της αλ Κάιντα Οσάμα Mπιν Λάντεν σε επιχείρηση “υπό την ηγεσία” των Ηνωμένων Πολιτειών στο Πακιστάν.
Συγκεκριμένα, ο Μ. Ομπάμα δήλωσε πως δέκα χρόνια προσπαθειών δικαιώνονται, επισημαίνοντας ότι ο αμερικανικός λαός έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει, ενώ έδωσε εύσημα στον αμερικανικό στρατό και στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας για την μεγάλη αυτή επιτυχία. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN είχε ανακοινώσει πως ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε μία έπαυλη έξω από το Ισλαμαμπάντ, ενώ και Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωναν νωρίτερα ότι έπειτα από χρόνια αναζήτησης για τον επικεφαλής της αλ Κάιντα από το τέλος του 2001 - οπότε εξαφανίστηκε στο Αφγανιστάν - ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός, ενώ έχει βρεθεί και η σορός του.
θα πρέπει να αναφέρουμε τέλος ότι σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, εκατοντάδες Αμερικανοί ανεμίζοντας σημαίες συγκεντρώθηκαν έξω από το Λευκό Οίκο σήμερα εν αναμονή της ανακοίνωσης, με το πλήθος να τραγουδάει μία άσεμνη εκδοχή του αμερικανικού εθνικού ύμνου, όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου