Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Πιέσεις Κομισιόν σε ΔΝΤ για την πέμπτη δόση

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ;

«Η Ελλάδα θα πρέπει να διασφαλίσει την εκπλήρωση των όρων του προγράμματος βοήθειας»



Σύμφωνα με το Reuters, η Κομισιόν παρακολουθεί στενά την κατάσταση μαζί με το ΔΝΤ και προσπαθεί να εξασφαλίσει μια συμφωνία ανάμεσα σε όλες τις πλευρές.

Μιλώντας στο ίδιο πρακτορείο αξιωματούχος της ευρωζώνης, ζήτησε ευρεία πολιτική συναίνεση ζητώντας παράλληλα από την Αθήνα να αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Μήνυμα στην Ελλάδα από Τρισέ
Μήνυμα στην Αθήνα αποστέλλει από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα (Aachener Zeitung) που θα δημοσιευτεί την Κυριακή. «Η Ελλάδα θα πρέπει να διασφαλίσει την εκπλήρωση των όρων του προγράμματος βοήθειας που συμφώνησε με το ΔΝΤ και την ΕΕ» τονίζει ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

«Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει πλήρως και δυναμικά το πρόγραμμα. Είναι πολύ σημαντικό να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία διατηρήσιμων θέσεων εργασίας» αναφέρει ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

Επίσκεψη της Κριστίν Λαγκάρντ στη Βραζιλία
Στο μεταξύ, η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, θα επισκεφθεί την Δευτέρα την Μπραζίλια για να παρουσιάσει στη βραζιλιάνικη κυβέρνηση την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανακοίνωσε η πρεσβεία της Γαλλίας στη λατινοαμερικάνικη χώρα.

Η Γαλλίδα υπουργός θεωρείται η επικρατέστερη υποψήφια για να διαδεχθεί το συμπατριώτη της Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος διώκεται στη Νέα Υόρκη για απόπειρα βιασμού και παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ. Η εκλογή νέους επικεφαλής του οργανισμού κρίνεται ως καίριας σημασίας για την Ελλάδα.

Να καταλήξουν οι πολιτικοί αρχηγοί της Ελλάδας σύντομα σε συμφωνία γιατί ο χρόνος τελειώνει, κάλεσε την Παρασκευή τους πολιτικούς αρχηγούς ο επίτροπος για τις νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε παραπλανητική τη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ τονίζοντας ότι ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα. Σχολιάζοντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega τις πρόσφατες δηλώσεις της επιτρόπου Θαλασσίων Υποθέσεων Μαρίας Δαμανάκη, ο υπουργός δήλωσε πως ήθελε να στείλει ηχηρό μήνυμα στα κόμματα και την ελληνική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου