Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

«Η Τουρκία κυνηγά ελληνικές εκποιήσεις», γράφει ολλανδική εφημερίδα

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣΣΣ!!!!!!!


Η εντύπωση γενικής εκποίησης της δημόσιας περιουσίας που έχει δώσει η κυβέρνηση στη διεθνή κοινή γνώμη έχει οδηγήσει όχι μόνο σε αποθράσυνση των δανειστών, που διεκδικούν όλο και μεγαλύτερο μέρος της εθνικής κυριαρχίας απαιτώντας να διαχειριστούν οι ίδιοι τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και σε απαξιωτική αντιμετώπιση της χώρας από τα ξένα ΜΜΕ. Κραυγαλέο κρούσμα το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας «De Pers» με τίτλο «Η Τουρκία κυνηγά ελληνικές εκποιήσεις», το οποίο συνοδευόταν από φωτογραφία – μοντάζ  μίας εκκλησίας στη Σαντορίνη στον τρούλο της οποίας, αντί του σταυρού, υπάρχει η τουρκική σημαία!
Το προσβλητικό δημοσίευμα, ανάλογο με αυτό της «Bild» που παρότρυνε να πουλήσουμε «τα νησιά και την Ακρόπολη» ή του «Focus» που παρουσίαζε την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία, προκάλεσε έντονη αντίδραση της ελληνικής κοινής γνώμης, πολύ περισσότερο των Σαντορινιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γιαν Κις ντε Γιάγκερ, είναι αυτός που προ ημερών είχε απειλήσει ότι η χώρα του δεν θα εκταμιεύσει το ποσό που της αναλογεί για την 5η δόση αν δεν συναινέσει η Ν.Δ. στο Μνημόνιο 2 και είχε ζητήσει να αναλάβουν οι δανειστές τις αποκρατικοποιήσεις «όσο και αν αυτό ενοχλήσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο»…
Πηγές στην Αθήνα αποδίδουν τα αλλεπάλληλα κρούσματα αρνητικών δημόσιων τοποθετήσεων έναντι της Ελλάδας που σημειώνονται στην Ολλανδία στην πίεση που δέχεται η ολλανδική κυβέρνηση μειοψηφίας από την ενισχυμένη ακροδεξιά. Το γεγονός και μόνο πάντως ότι έχει δοθεί το περιθώριο ώστε η  ελληνική περιπέτεια να γίνεται εσωκομματική σημαία ευκαιρίας σε τρίτες χώρες και να τσαλακώνεται η εθνική αξιοπρέπεια απ’ όποιον προλάβει, από κυβερνήσεις μέχρι εφημερίδες, δείχνει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει χάσει τον έλεγχο μόνο στο εσωτερικό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το γενικότερο ζήτημα της ανθελληνικής ατμόσφαιρας που επικρατεί στην Ολλανδία θα τεθεί σε διπλωματικό επίπεδο στον Ολλανδό πρέσβη στην Αθήνα, αλλά και στην ολλανδική κυβέρνηση από τον πρέσβη μας στη Χάγη. Ισως όταν εμφανιστεί και η Ακρόπολη με τουρκική σημαία.
Θα περίμενε κανείς, πέραν της προσεκτικά διατυπωμένης επιστολής του Ελληνα πρέσβη στη Χάγη και της οργίλης αντίδρασης του δημάρχου, να υπάρχει κάποια δημόσια τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, ώστε να καταγραφεί και σε υψηλό πολιτικό επίπεδο ένα μήνυμα ότι οι ειρωνείες και προκλήσεις, οι οποίες τείνουν να εξελιχθούν σε καθημερινό φαινόμενο, πρέπει να σταματήσουν. Δεν είναι στο χέρι του κ. Δρούτσα να επιβάλει στα ξένα ΜΜΕ τι θα γράψουν. Είναι στο χέρι του όμως να αποσαφηνίσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι υπάρχουν και όρια. Αυτό είναι δική του δουλειά. Η σιωπή του όμως έχει την εξήγησή της η οποία βρίσκεται στο πώς αντιλαμβάνεται τη δέουσα αντίδραση απέναντι στις προσβολές. Οταν ρωτήθηκε από την κρατική τηλεόραση για τις επαναλαμβανόμενες απειλές του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών η απάντησή του ήταν… αφοπλιστική:  «…κάθε χώρα, κάθε κυβέρνηση έχει βεβαίως και το δικό της εσωτερικό κοινό στο οποίο πρέπει να απευθυνθεί… οι εταίροι μας θα κληθούν πάλι να απευθυνθούν στους δικούς τους πολίτες και να πουν ότι χρειαζόμαστε πάλι κάτι παραπάνω να δώσουμε στην Ελλάδα… μπορεί να μη μας αρέσει να ακούμε τέτοια πράγματα και είμαι ο πρώτος ο οποίος αντιδρά σε αυτό…  αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα… υπάρχει ανησυχία  από πλευράς εταίρων και έχουν επιλέξει να κάνουν ακόμα και συστάσεις, οι οποίες δεν είναι σωστές βεβαίως αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα»! Με άλλα λόγια, «μας φτύνουν», αλλά τι να κάνουμε, περιμένουμε τη… δόση.
Εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης ο πρέσβης μας στη Χάγη κ. Ιωάννης Οικονομίδης απέστειλε προς τη διεύθυνση της εφημερίδας επιστολή στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το μοντάζ της εικόνας της πρώτης σελίδας, όπου εμφανίζεται φωτογραφία ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας με τουρκική σημαία να κυματίζει, υπήρξε ατυχής έμπνευση, διότι δημιουργεί λανθασμένους συνειρμούς, καθώς επηρεάζει αρνητικά τη γνώμη των αναγνωστών σας για τη χώρα μου, αγγίζει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, τόσο για τους Έλληνες πολίτες όσο και τους πολλούς ελληνικής καταγωγής πολίτες της Ολλανδίας και εν ολίγοις, αποτελεί προσβολή για μία φίλη χώρα».
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της Ολλανδικής εφημερίδας “DE PERS” με τίτλο “Η Τουρκία κυνηγά Ελληνικές εκποιήσεις”, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η υπεράσπιση και η προστασία της δημόσιας εικόνας της χώρας μας στα Διεθνή ΜΜΕ, εν μέσω οικονομικής κρίσεως, δεν εξασφαλίζεται από μεμονωμένες δηλώσεις – κατά περίπτωση- αλλά απαιτεί έναν ευρύτερο Εθνικό σχεδιασμό, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό των Εξωτερικών. Η αναγκαιότητα αυτή αναδεικνύεται και από το γεγονός του κατάπτυστου δημοσιεύματος της Ολλανδικής εφημερίδας, στο οποίο εμφανίζεται εκκλησία της Σαντορίνης με Τουρκική σημαία στον τρούλο της (προϊόν φωτομοντάζ). Δυστυχώς, η Κυβέρνηση Παπανδρέου έχει ισχνότατη παρέμβαση στον τομέα αυτό, γιατί απουσιάζει, ακριβώς, η ολοκληρωμένη σύλληψη και η συντονισμένη εφαρμογή συγκεκριμένου στρατηγικού σχεδίου.Ως εκ τούτου, ας μην απορούμε για τέτοιου είδους άθλια “παιχνίδια” δημοσιότητας σε βάρος μας, τα οποία προκαλούν βάναυσα τον Ελληνικό λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου