Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

«Κανόνι» στο Superior Travel


Στον αέρα βρίσκονται οι σχολικές εκδρομές εκατοντάδων μαθητών από τη Βόρεια Ελλάδα

Picture 0 for «Κανόνι» στο Superior Travel

Νέο «κανόνι» αναστατώνει την τουριστική αγορά της Θεσσαλονίκης και αφήνει στον αέρα τις σχολικές εκδρομές εκατοντάδων μαθητών από τη Βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για το ταξιωτικό πρακτορείο Superior Travel, το οποίο δραστηριοποιείται από το 1996 στη διοργάνωση εκδρομών εντός και εκτός Ελλάδας.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πρακτορείο άρχισαν να αποκαλύπτονται την περασμένη Παρασκευή, όταν περίπου 90 μαθητές του 1ου Λυκείου Αλεξανδρούπολης που είχαν μεταβεί στην Βαρκελώνη ενημερώθηκαν ότι το πρακτορείο δεν είχε πληρώσει, ως όφειλε, το λογαριασμό στο ξενοδοχείο που θα διέμεναν στην Ισπανία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, κ. Δημήτρη Μαντούση, μέσω του συγκεκριμένου πρακτορείου έχουν διοργανωθεί άλλες 7 - 8 μαθητικές εκδρομές σχολείων οι οποίες αυτή την στιγμή βρίσκονται στον αέρα, καθώς γονείς και μαθητές διαπίστωσαν ξαφνικά ότι οι προκαταβολές που έχουν καταθέσει έκαναν φτερά.
«Ενημερώσαμε όσους κατέθεσαν προκαταβολές για σχολικές εκδρομές ότι υπάρχει πρόβλημα καθώς το πρακτορείο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη συμβατική υποχρέωσή του και θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους», ανέφερε ο κ. Μαντούσης, ο οποίος τόνισε ότι σύστησε στα σχολεία και τους γονείς των μαθητών να απευθυνθούν καταρχάς στο ίδιο το γραφείο αλλά και στον ΕΟΤ, ο οποίος είναι η εποπτεύουσα αρχή καθώς και στην τουριστική αστυνομία ώστε να διεκδικήσουν αποζημίωση μέσω της νομικής οδού.
Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε χθες συγκλήθηκε πειθαρχικό συμβούλιο προκειμένου να διαγραφεί η συγκεκριμένη επιχείρηση από την Ένωση. «Τα προβλήματα όπως φαίνεται δεν είναι σημερινά, είναι παλιότερα. Πάντως εντός της εβδομάδας ο ΕΟΤ ενδέχεται να προχωρήσει και σε σφράγισμα του γραφείου για να μην γίνουν και άλλες αξιόποινες πράξεις», σημείωσε.
Χθες το απόγευμα γονείς και μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία του πρακτορείου στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, ενώ επικράτησε ένταση.
Όπως ανέφερε ο κ. Μαντούσης, μετά τα χθεσινά γεγονότα οι υπάλληλοι του γραφείου σήμερα δεν πήγαν στην επιχείρηση, ενώ οι ιδιοκτήτες έχουν εξαφανιστεί από τότε που βγήκε στο φως η υπόθεση.
Οι γονείς, πάντως, προσανατολίζονται στην κατάθεση μήνυση εις βάρος των ιδιοκτητών του Superior αν μέχρι την Τετάρτη δεν τους επιστραφούν τα χρήματα που έχουν καταβάλλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου