Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Παπανδρέου: «Δεν συμμετείχα ποτέ στο ίδρυμα Καντάφι»










 «Δεν συμμετείχα ποτέ στο ίδρυμα Καντάφι», τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.   Ο κ. Παπανδρέου διευκρίνισε πως ουδέποτε έδωσε την συγκατάθεσή του κι επιπλέον ανέφερε ότι είχαν βάλει το όνομά του στο site του Ιδρύματος δίχως ο ίδιος να συγκατανεύσει. Απευθυνόμενος δε προς την αντιπολίτευση είπε: «Θεωρείτε το site του Καντάφι περισσότερο αξιόπιστο από τα όσα εγώ διαβεβαιώνω;».

Αβραμόπουλος: «Σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με το καθεστώς Καντάφι»

Στις «εκλεκτικές σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με το καθεστώς Καντάφι» αναφέρθηκε στη δευτερολογία του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, υποστηρίζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναγνωρίσει σήμερα, ότι το καθεστώς του εκφυλίστηκε και δημόσια να το καταδικάσει. Αυτό είναι υπεύθυνη στάση κόμματος». «Είναι απορίας άξιο, ότι σε αντίθεση με τον Μουμπάρακ και τον Μπεν Αλί, ο Καντάφι δεν αντιλαμβάνεται πως το τέλος του καθεστώτος του έχει έρθει. Όσοι συνομιλούν μαζί του, οφείλουν να του το υποδείξουν», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.


Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε σε διπλωματική πρωτοβουλία για ειρηνική επίλυση
Προς αξιολόγηση της παρουσία της Ελλάδας στην Λιβύη και της ορθότητας της απόφασής της κυβέρνησης, έθεσε στην Εθνική Αντιπροσωπεία ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τηλεγράφημα από την Τουρκία που περιήλθε σε γνώση του μόλις έκλεινε την δευτερολογία του στη Βουλή για την ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις.

    Όπως ενημέρωσε την Βουλή ο κ. Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας μιλώντας σε στελέχη κόμματός του είπε ότι η Τουρκία είναι πρόθυμη να αναλάβει τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, να διαχειριστεί το αεροδρόμιο της Βεγγάζης και να αναπτύξει ναυτικές δυνάμεις για τον έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής Βεγγάζης και Κρήτης.

    «Μακάρι να είχαν εξελιχθεί με ειρηνικό τρόπο τα πράγματα στη Λιβύη, μακάρι ο Καντάφι να είχε κρατήσει νηφάλια στάση και να είχε αποδεχθεί το συλλογικό αίτημα για εκδημοκρατισμό, να είχε αφουγκραστεί το λαό του. Εμείς πάντως είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε το ταχύτερο σε μια διπλωματική πρωτοβουλία ώστε να υπάρξει μια ειρηνική λύση σε αυτή την τραγωδία που ζούμε στη γειτονιά μας. Η Ελλάδα είναι πόλος σταθερότητας, παραμένει και πόλος για την ειρήνη», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου