Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Γερμανικός θρίαμβος το “Σύμφωνο για το Ευρώ”

ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ!!!!
 
Έχουμε μία συμφωνία για το Σύμφωνο για το Ευρώ είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Βαν Ρόμπεϊ το βράδυ της Παρασκευής και αρκεί κανείς να διαβάσει όσα έχει αιτηθεί η καγκελάριος Μέρκελ το τελευταίο διάστημα αλλά και τις προτάσεις της ΕΕ πριν από λίγες ημέρες για να αντιληφθεί ποια ακριβώς είναι αυτή.
Συγκεκριμένα το Σύμφωνο επιτάσσει συντονισμό από τις 17 χώρες μέλη του ευρώ των οικονομικών πολιτικών τους σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του φορολογικού, του δημοσιονομικού, του συνταξιοδοτικού και του μισθολογικού  όχι μόνο στον δημοσιονομικό τομέα, αλλά και στο φορολογικό, το μισθολογικό και τον συνταξιοδοτικό και επιπλέον μηχανισμούς για το φρένο στο χρέος, όπως ακριβώς είχε ζητήσει η Γερμανία ενώ τελικά και δυστυχώς για την Ελλάδα τα κράτη θα υποχρεώνονται να λάβουν μέτρα όταν το χρέος θα ξεπερνά ένα όριο.
Όπως ακριβώς είχε γραφτεί και στις προτάσεις της ΕΕ που κατατέθηκαν εν όψει της Συνόδους της 11ης Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Eurogroup αποκτούν το ρόλο του οικονομικού επόπτη και κριτή τόσο των οικονομικών μέτρων που θα λαμβάνουν με ορίζοντα 12αμήνου τα κράτη όσο και του βαθμού επιτυχίας τους. Φυσικά το Σύμφωνο περιλαμβάνει τον όρο περί προσαρμογής της ηλικίας συνταξιοδότησης ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής σε κάθε χώρα.
Όπως αναφέρεται στους DOW JONES NEWSWIRES το Σύμφωνο για το Ευρώ ήταν ένα απαραίτητο βήμα προκειμένου να γίνει εφικτή μία συμφωνία για την αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου