Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΜΠΟΥΡΔΕΣ.......

Βέτο από Ελλάδα στη Σύνοδο αν δεν πάρει την επιμήκυνση
Ποια είναι η γραμμή άμυνας της ελληνικής πλευράς και πώς είναι αποφασισμένος να την υπερασπισθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός

Picture 0 for Βέτο από Ελλάδα στη Σύνοδο αν δεν πάρει την επιμήκυνση

Αποφασισμένος να φτάσει, αν χρειαστεί, έως και στο βέτο εμφανίζεται πλέον ο Έλληνας πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου. Στενοί συνεργάτες του
Γ.Παπανδρέου αφήνουν πλέον κι αυτό το ενδεχόμενο ανοικτό, σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε πολύ άσχημα για τη χώρα, κατά τη διάρκεια των εργασιών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ως γραμμή άμυνας της ελληνικής πλευράς έχει χαραχθεί το θέμα της επιμήκυνσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ και της μείωσης του επιτοκίου με το οποίο έχει συναφθεί.
Αν ο κ.Παπανδρέου δεν εξασφαλίσει και σε αυτή τη Σύνοδο τα δύο αυτά βασικά αιτήματα της ελληνικής πλευράς, τότε θα φτάσει στο σημείο να υποβάλει βέτο σε όλες τις αποφάσεις που τυχόν θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της Συνόδου. Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι η Αθήνα είναι αποφασισμένη να τινάξει στον αέρα τις εργασίες της, γεγονός το οποίο μπορεί να προκαλέσει το μεγάλο εκνευρισμό της Γερμανίας, αλλά παράλληλα θα αποτελέσει κι ένα πρώτης τάξης μήνυμα για το μέχρι που είναι αποφασισμένη να φτάσει η κυβέρνηση, για να εξασφαλίσει αυτό που ζητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου