Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ομαδική έξοδο από το ευρώ προτείνει η Λεπέν
Προκειμένου, όπως υποστηρίζει, να απελευθερωθούν οι λαοί από τα δεσμά της λιτότητας

Picture 0 for Ομαδική έξοδο από το ευρώ προτείνει η Λεπέν

Την πρότασή της για ομαδική έξοδο χωρών από το ευρώ επανέλαβε η η ηγέτης του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος Εθνικό Μέτωπο, Μαρί Λεπέν, προκειμένου όπως υποστηρίζει να απελευθερωθούν οι λαοί από τα δεσμά της λιτότητας. «Έχω προτείνει ομαδική έξοδο από το ευρώ για την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία» υπογραμμίζει η Μ. Λεπέν σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Καθημερινή».
«Μας υποσχέθηκαν ότι αυτό το νόμισμα θα μας έφερνε ανάπτυξη και ευημερία. Και τί έγινε; Οι λαοί καταστράφηκαν... κοιτάξτε τί συμβαίνει στην Ελλάδα: Η ελληνική κοινωνία πηγαίνει μαζικά πίσω, ολόκληρες δεκαετίες. Και αν ο ελληνικός λαός δείχνει να κάνει υπομονή, που μου έχει μάλιστα προκαλέσει μεγάλη εντύπωση, πόσο ακόμα είναι δυνατόν να κρατήσει αυτή; Πρέπει να απελευθερώσουμε τους λαούς μας και να επιστρέψουμε ο καθένας στο δικό του νόμισμα», τονίζει η Μαρί Λεπέν.
Όπως επισημαίνει «με το ευρώ έχουμε χάσει τα κοινωνικά κεκτημένα μας, τα οποία είχαμε αποκτήσει με πολύ ιδρώτα. Μέσω της Συνθήκης του Μάαστριχτ, το νόμισμα αυτό μας υποχρεώνει να δανειζόμαστε από τις διεθνείς αγορές. Αυτό από μόνο του είναι σκάνδαλο. Και στροβιλιζόμαστε όλοι στη δίνη μιας υπερχρέωσης, από την οποία δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ».
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Μ. Λεπέν έχει αρκετές πιθανότητες να περάσει στο β' γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία τον επόμενο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου