Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Διαδήλωση κατά των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική


Ποια θέση του πρωθυπουργού σχετικά με την επίμαχη επένδυση μετέφερε στους διαδηλωτές ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γ.Δριβελέγκας

Picture 0 for Διαδήλωση κατά των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην Ιερισσό Χαλκιδικής, από κατοίκους του δήμου Αριστοτέλη,  η διαδήλωση κατά της δημιουργίας μεταλλείων χρυσού από την «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε».
Οι διαδηλωτές εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να αποτρέψουν την κατασκευή μεταλλείων στην περιοχή, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιφέρει τεράστια καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον.
Το "παρών" στη διαδήλωση, εκφράζοντας τη στήριξή τους στους κατοίκους που είναι εναντίον της ανάπτυξης μεταλλουργίας χρυσού στην περιοχή, έδωσαν και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, όπως ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δριβελέγκας, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, καθώς και η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσα Αμανατίδου.
Απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος, ο κ. Δριβέλεγκας μάλιστα μετέφερε τη θέση του πρωθυπουργού σχετικά με την επίμαχη επένδυση, τονίζοντας ότι ο Γ.Παπανδρέου του είπε  προσωπικά: «Γιάννη, εάν η τοπική κοινωνία είναι αντίθετη, εγώ δεν καίγομαι για τη συγκεκριμένη επένδυση».
Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι κατηγόρησαν ευθέως την ειδική γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Μαργαρίτα Καραβασίλη, ότι οι χειρισμοί της στο θέμα της δημόσιας διαβούλευσης για την πραγματοποίηση ή μη της επένδυσης, συνιστούν εμπαιγμό. Ανακοίνωσαν, ακόμη, ότι θα στήσουν κιόσκι στο λιμάνι της Ιερισσού, το οποίο θα είναι το σημείο αναφοράς των μελλοντικών συγκεντρώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου