Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Στο δικαστήριο ο Στρος - Καν • Υπό αμφισβήτηση η αξιοπιστία της καμαριέρας

Ο Ντομινίκ Στρος - Καν θα παραστεί εκ νέου ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης, σήμερα στις 15.30 (ώρα Γκρίνουιτς), πολύ νωρίτερα από όσο αναμενόταν. Η απόφαση αποτελεί έκπληξη, καθώς ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, δεν αναμενόταν να παραστεί στο δικαστήριο πριν από τις 18 Ιουλίου. Την ίδια στιγμή, δημοσίευμα των New York Times αναφέρει ότι το κατηγορητήριο εις βάρος του βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.
Η εφημερίδα γράφει σήμερα ότι οι ανακριτικές αρχές αμφισβητούν πλέον την αξιοπιστία της καμαριέρας που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Επικαλείται αστυνομικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η γυναίκα είπε επανειλημμένα ψέματα στις αρχές για το περιστατικό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να είχε πει ψέματα ότι είχε πέσει θύμα βιασμού στο παρελθόν, προκειμένου να εξασφαλίσει άσυλο στις ΗΠΑ, ενώ φέρεται να έχει σχέσεις και με τον υπόκοσμο.
Συγκεκριμένα, οι πηγές που επικαλούνται οι NY Times ανέφεραν ότι η 32χρονη καμαριέρα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τρόφιμο των φυλακών, μετά τη σύλληψη του Στρος-Καν, με τον οποίο συζήτησε τα πιθανά οφέλη που θα είχε από την υπόθεση. Η συνομιλία έχει ηχογραφηθεί.
Σύφωνα, πάντοτε με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο άνδρας είχε συλληφθεί για την κατοχή περίπου 200 κιλών μαριχουάνας και είχε στο παρελθόν καταθέσει χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό της γυναίκας. Σύμφωνα με την έρευνα των αρχών, τα τελευταία δύο χρόνια έγιναν συνολικά καταθέσεις ύψους 100.000 δολαρίων στο λογαριασμό της, από διάφορα άτομα.
Η 32χρονη είχε δηλώσει ότι τα χρήματα κατάθεσαν ο αρραβωνιαστικός της και οι φίλοι του.
Ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός ότι η γυναίκα πλήρωνε πέντε ξεχωριστούς τηλεφωνικούς λογαριασμούς, αν και υποστηρίζει ότι έχει μόνον έναν τηλεφωνικό αριθμό.
Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε ότι η καμαριέρα και ο Στρος-Καν είχαν σεξουαλική επαφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου