Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Η χειρότερη μέρα η Τετάρτη με 42 βαθμούς - Ανάσα από Πέμπτη και ξανά καύσωνας το Σαββατοκύριακο

- Η πιο ζεστή μέρα της εβδομάδας η Τετάρτη
- Ποιοι νομοί θα μπουν στο... καμίνι - Ανάσα δροσιάς από την Πέμπτη
- Επιστρέφει το Σάββατο και την Κυριακή ο καύσωνας
- Οδηγίες για να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα
- Αναλυτική πρόβλεψη από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό

Η Τετάρτη θα είναι η πιο θερμή μέρα της εβδομάδας. καθώς περιμένουμε αίθριο και ζεστό καιρό με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και με πιθανότητα για λίγες μπόρες στα βουνά της βόρειας χώρας.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο θα φτάσει στην Μακεδονία, τη Θράκη και τη δυτική Ελλάδα, τους 39 και τοπικα τους 40 βαθμούς. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο θα φτάσει του 40 με 41 και τοπικά τους 42 βαθμούς κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί στους 36 με 39 βαθμούς κελσίου, τοπικά όμως δεν αποκλείεται να φτάσει και τους 40 βαθμούς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
Στη Μακεδονία και τη Θράκη
αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ , στρεφόμενοι το απόγευμα από τα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα στα ορεινά της Ηπείρου για πρόσκαιρες βρόχες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς, βαθμιαία νότιοι 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 41 και τοπικά 42 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 και στην Κρήτη έως 39 και πιθανώς 40 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος ο καιρός και στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς, από το μεσημέρι νότιοι 4 με 5 μποφόρ και το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Από 26 έως 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 5 και το βράδυ βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Οι πιο "καυτοί" νομοί της χώρας έως τις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης θα είναι οι:
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΥΒΟΙΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΛΑΡΙΣΑΣ
ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ανάσα δροσιάς περιμένουμε από την Πέμπτη και μετά καθώς θα φυσήξει ένα ευεργετικό δυτικό μαιστράλι 6 και τοπικά θα φτάσει και τα 7 μποφόρ στο Ιόνιο και θα αρχίσει σιγά - σιγά να σπρώχνει τον καύσωνα στις ακτές της Μικράς Ασίας και της Κύπρου.
Το Σάββατο και την Κυριακή, όμως, ο καύσωνας επιστρέφει, αφού η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου