Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Σόιμπλε: "Το ευρώ κινδυνεύει από την Ελλάδα"

Ομοφωνία στη Γερμανία για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Με κοινή θέση απέναντι στο ελληνικό πρόβηλημα εμφανίστηκαν τόσο ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo), με έδρα το Μόναχο, κ. Χανς Βέρνερ Ζιν όσο και ο Γερμανός υπουργός Οικονομιων, κ. Σόιμπλε.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε πως η ελληνική κρίση θέτει πλέον σε κίνδυνο το ευρώ και ως εκ τούτου η Ευρώπη θα πρέπει να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα μπορεί να χρηματοδοτήσει το χρέος της.

«Η κρίση εμπιστοσύνης που παρακινήθηκε από την Ελλάδα θέτει πλέον σε κίνδυνο το ευρώ στο σύνολό του. Ως εκ τούτου πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα με πειστικό τρόπο», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Ζιν σε συνέντευξη που παρεχώρησε στο γερμανικό PNP τόνισε ότι η μοανδική λύση στην ελληνική κρίση, από την οποία κινδυνεύει το ευρώ, είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.

«Η επιστροφή στο παλαιό της νόμισμα, τη δραχμή, θα ήταν μια πιο εύκολη διαδρομή για την Ελλάδα», δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα ο Ζιν, ο οποίος επανειλημμένα έχει υποστηρίζει πως θα ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας να ζητήσει να λάβει «άδεια εξόδου» από τη ζώνη του ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου