Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

"Χαστούκι" από την Μέρκελ στους Οίκους Αξιολόγησης

Οι διεθνείς δανειστές της Ελλάδας πρέπει να διασφαλίσουν ότι δε θα χάσουν τη δυνατότητά...
 
Χαστούκι από την Μέρκελ στους Οίκους Αξιολόγησης
τους να κάνουν τις δικές τους εκτιμήσεις απέναντι στις προειδοποιήσεις των Οίκων Αξιολόγησης, είπε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
«Πάνω απ’ όλα εμπιστεύομαι την κρίση των τριών θεσμών που επιβλέπουν το Μνημόνιο» τόνισε η Μέρκελ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφερόμενη σαφώς στην ΕΕ, τον ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Με τα λεγόμενά της ουσιαστικά απαντά και εμμέσως πλην σαφώς επικρίνει την προειδοποίηση της Standard & Poor's ότι τυχόν μετακύλιση του ελληνικού χρέους θα θεωρηθεί «επιλεκτική χρεοκοπία».

Ευρωπαϊκό οίκο αξιολόγησης ζητά ο Αυστριακός καγκελάριος

Την ίδια ώρα, ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν ζήτησε τη σύσταση ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης, καταγγέλλοντας συγχρόνως τους αμερικάνικους οίκους αξιολόγησης, που στη διάρκεια πολιτικών εξελίξεων προώθησαν την κερδοσκοπία αντί να φροντίσουν για σταθερότητα.

Εκφράζοντας την οργή του για την απόρριψη από αμερικάνικους οίκους αξιολόγησης μιας συμμετοχής ιδιωτών στο ελληνικό πακέτο βοήθειας, ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε πως θα υποστηρίξει με έμφαση, σε επίπεδο των αρχηγών κυβερνήσεων, τη σύσταση ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης, καθώς, όπως σημείωσε, στη διάρκεια της ελληνικής κρίσης κατέστη σαφές ότι είναι απαραίτητοι οίκοι αξιολόγησης με γνώση του χώρου και αισθητήριο για τις ευρωπαϊκές συνθήκες.


Με τις δηλώσεις του αυτές ο Αυστριακός καγκελάριος συμμερίζεται πλήρως τη δριμύτατη κριτική κατά των οίκων αξιολόγησης των ΗΠΑ που είχε ασκήσει, σε χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου