Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Γκ. Βεστερβέλε: Κανένα θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Τα σενάρια αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη διαψεύδει κατηγορηματικά ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής.
Η ενωμένη ήπειρός μας, τονίζει, είναι αδιανόητη χωρίς την Ελλάδα, «ένα από τα λίκνα του ευρωπαϊκού πολιτισμού», τονίζει ο μέχρι πρότινος αντικαγκελάριος και πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών, ενώ εκθειάζει την ελληνική κυβέρνηση και τη «σοφία», όπως λέει, που επέδειξε η πλειοψηφία της Βουλής ψηφίζοντας το Μεσοπρόθεσμο.
«Συγχαίρω την ελληνική κυβέρνηση και την πλειοψηφία του ελληνικού Κοινοβουλίου για την τολμηρή μεταρρυθμιστική πολιτική τους και αναμένω ότι θα την υλοποιήσουν», δηλώνει ο γερμανός ΥΠΕΞ, προειδοποιώντας όμως ότι «τώρα, που ξεπεράσαμε το βουνό, αρχίζουν οι δυσκολίες της πεδιάδας».
«Οι αποφάσεις της Βουλής είναι το ένα, η υλοποίησή τους το άλλο. Και αυτό το δεύτερο είναι που μετράει, αν θέλουμε να ισχυροποιήσουμε το κοινό ευρωπαϊκό σπίτι και ιδιαίτερα την Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο Γκίντο Βεστερβέλε εκτιμά ότι ο δρόμος για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας περνά από τη δημοσιονομική σταθεροποίηση, την καλύτερη συγκομιδή των φόρων, και από μεταρρυθμίσεις, όπως η αποκρατικοποίηση. «Πάνω σε αυτά θα πρέπει να στηριχθεί η ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το αποτέλεσμα θα είναι η ανάκαμψη της οικονομίας.»
Ερωτηθείς δε για το αν έχει σκεφτεί τη δυνατότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα , τονίζει: «Πώς θα μπορούσα να μη θέλω στην Ευρώπη μια από τις κοιτίδες του ευρωπαϊκού πολιτισμού… Ούτε κατά διάνοια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου