Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Ελεύθερος ο Ντομινίκ Στρος Καν

Dominique-Strauss-Khan-DSK

(upd) Ελεύθερος με καταβολή χρηματικής εγγύησης αφέθηκε ο DSK .Το κατηγορητήριο εναντίον του τέως επικεφαλής του ΔΝΤ βρίσκεται υπό κατάρρευση. Σοβαρές αμφιβολίες για την ιστορία της καμαριέρας.
Associated Press και Bloomberg μεταδίδουν ότι οι εισαγγελείς συμφωνούν στην άρση του κατ' οίκον περιορισμού και επαφίεται πλέον στον δικαστή Μάικλ Όρμπας εάν θα δεχτεί την εισήγηση. «Ο εισαγγελέας συμφωνεί να απελευθερωθεί ο Στρος-Καν» ανέφερει το Bloomberg, επικαλούμενο δύο πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.

Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg η εγγύηση που έχει καταβληθεί θα επιστραφεί στον Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος θα εξακολουθήσει να υπόκειται σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς.
Νωρίτερα το "R" μετέδιδε:
Τρύπες «ελβετικου τυρίου» βρίσκουν οι ανακριτές στις καταθέσεις της καμαριέρας για την σεξουαλική επίθεση εναντίον της οποίας κατηγορείται ο Ντομινίκ Στρος Καν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των NY Times.
Αν και υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπήρξε σεξουαλική πράξη μεταξύ του Στρος-Καν και της καμαριέρας, η γυναίκα δεν φαίνεται να πείθει τελικά για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το γεγονός στη σουίτα του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «New York Times», από την ημέρα που έκανε την καταγγελία στις 14 Μαΐου μέχρι σήμερα, η καμαριέρα έχει κατ' επανάληψη περιπέσει σε αντιφάσεις.
Κατόπιν αυτών, οι εισαγγελείς στην υπόθεση συναντήθηκαν με τους δικηγόρους του Ντομινίκ Στρος-Καν και τους εξήγησαν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους.

Βάσει αυτών, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαβουλεύσεις, για το εάν θα πρέπει οι κατηγορίες εναντίον του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ να αποσυρθούν.

Αν και δεν έχουν δοθεί πολλά στοιχεία στη δημοσιότητα, πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων οι εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία της καμαριέρας με έναν άνδρα, με τον οποίο συζητά τα πιθανά οφέλη που θα είχε η ίδια εάν προχωρούσε με τις καταγγελίες εναντίον του Στρος Καν.
Η τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποιήθηκε εντός ενός 24ωρου από τα γεγονότα στη σουίτα του ξενοδοχείου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο άνδρας με τον οποίο συνομιλεί έχει συλληφθεί δύο φορές με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών.

Η εφημερίδα προσθέτει πως ο άντρας αυτός έχει συλληφθεί και φυλακιστεί για κατοχή 180 κιλών μαριχουάνας και είναι ένας από αυτούς που τα τελευταία δύο  χρόνια κατέθεταν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό της καμαριέρας - συνολικά  περίπου 100.000 δολάρια.

Ο Στρος-Καν θα εμφανιστεί σήμερα Παρασκευή στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Μανχάταν, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την ελάφρυνση των όρων υπό τους οποίους αφέθηκε ελεύθερος.

Αναπτερώνονται οι ελπίδες των Σοσιαλιστών

Την ελπίδα ότι η αμερικανική Δικαιοσύνη θα αποκαταστήσει άμεσα «όλη την αλήθεια που θα επιτρέψει στον Ντομινίκ Στρος-Καν να βγει από αυτό τον εφιάλτη», εκφράζει η ηγέτις των Γάλλων Σοσιαλιστών Μαρτίν Ομπρί εν όψει της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του δικαστηρίου του Μανχάταν, οπότε και είναι πιθανή η κατάρρευση των κατηγοριών.

Η Μαρτίν Ομπρί, η οποία έθεσε επίσημα υποψηφιότητα για το χρίσμα των Σοσιαλιστών μετά την «απώλεια» του φαβορί τους για τη μάχη κόντρα στον Νικολά Σαρκοζί, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις πιθανές πολιτικές συνέπειες της κατάρρευσης του κατηγορητηρίου.

«Αυτή τη στιγμή είναι η φίλη του Ντομινίκ Στρος-Καν που μιλάει: θα ήθελα να πω ότι τα νέα που έφθασαν τη νύκτα από τον αμερικανικό Τύπο μού προκαλούν απέραντη χαρά, όπως και σε όλους τους φίλους του Ντομινίκ» ανέφερε.

«Θέλω να τού εκφράσω και πάλι την αγάπη μου, όπως έκανα όλες αυτές τις ημέρες, στη σύζυγό του Αν και στα παιδιά του» είπε.

Η Μαρτίν Ομπρί διστακτική για μεγάλο διάστημα και έτοιμη να υποχωρήσει υπέρ μίας υποψηφιότητας του Ντομινίκ Στρος-Καν, υπέβαλε την Τρίτη την υποψηφιότητά της για τις εσωκομματικές εκλογές.

Από την πλευρά της, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, επίσης υποψήφια στις εσωκομματικές εκλογές, απηύθυνε έκκληση για τον σεβασμό της βούλησης του Ντομινίκ Στρος-Καν ως προς το πολιτικό του μέλλον, εάν απαλλαγεί από τις κατηγορίες εναντίον του και πρόσθεσε ότι δεν εναπόκειται στην ίδια να πει εάν ο Ντομινίκ Στρος-Καν μπορεί να επιστρέψει στην κούρσα των εσωκομματικών εκλογών.

Η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων λήγει στις 13 Ιουλίου.

Η Μισέλ Σαμπάν, στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και στενή υποστηρικτής του Ντομινίκ Στρος-Καν ζήτησε την Παρασκευή τη διακοπή της διαδικασίας των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη μέχρι τον Οκτώβριο του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου και Μαΐου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου