Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Handesblatt: Η σιωπηρή αλληλεγγύη της Γαλλίας στους "παραβάτες"


Με αφορμή τη συνάντηση της Παρασκευής του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και της...
 
Handesblatt: Η σιωπηρή αλληλεγγύη της Γαλλίας στους παραβάτες
Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ στο Βερολίνο, ο αναλυτής της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt Χόλγκερ Άλιχ υπογράφει άρθρο με τίτλο «Σιωπηρή αλληλεγγύη με τους παραβάτες» αναφερόμενος σαφώς στη Γαλλία.
Ο αναλυτής υποστηρίζει ότι ο βασικός λόγος της γαλλικής στάσης έναντι των «παραβατών» της δημοσιονομικής πειθαρχίας (δηλαδή της Ελλάδας) δεν είναι μόνον τα συμφέροντα των γαλλικών τραπεζών, αλλά κυρίως αυτή καθ’ εαυτή η γαλλική νοοτροπία. Και εξηγεί:

«Οι Γάλλοι αισθάνονται ψυχικά πιο κοντά στους Έλληνες και τα προβλήματά τους, από ότι οι σπαγκοραμμένοι Γερμανοί. Βέβαια τα δημοσιονομικά ελλείμματα της Γαλλίας δεν είναι τόσο καταστροφικά, όσο της Ελλάδας, αλλά και οι Γάλλοι έζησαν τα τελευταία 30 χρόνια πάνω από τις δυνατότητές τους. Και μόνον μετά από τις πιέσεις των οίκων αξιολόγησης αναγκάστηκε η γαλλική κυβέρνηση να δρομολογήσει πρόγραμμα δημοσιονομικής σύγκλισης».

«Οι Γάλλοι παρατηρούν με δέος τις επώδυνες περικοπές που κάνουν οι Έλληνες. Και αυτό ενισχύει το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο, το οποίο δεν καταφέρεται εναντίον της ευρωβοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά εναντίον του ευρώ. Γι’ αυτό η κρίση κρύβει περισσότερους κινδύνους από όσο διαπιστώνουμε με πρώτη ματιά» καταλήγει ο αναλυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου