Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Συνάντηση κορυφής Λεμούσια- Σαξώνη στις φυλακές Διαβατών!

Σαξώνης: -Γιατί δεν μου μιλάς;
Λεμούσιας: - …
Σαξώνης: -Μίλα, τι έπαθες;
Λεμούσιας: - …
Ενας ιδιότυπος διάλογος...
καταγράφηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης στη γραμματεία των φυλακών Διαβατών. Μία συνάντηση, το κλίμα της οποίας, δεν αποκλείεται να μεταφερθεί το πρωί της προσεχούς Τετάρτης στο γραφείο του 3ου ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης Κώστα Αλεξίου.
Η τυχαία αυτή συνάντηση έγινε μεταξύ του πρώην ταμία του δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Σαξώνη και του τέως γενικού γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια, προκειμένου να τους παραδοθούν οι κλήσεις για να εξεταστούν μαζί από τον ανακριτή.
Νομικοί κύκλοι θεωρούν πως και οι δύο θα τηρήσουν την ίδια στάση και στην κατ' αντιπαράσταση εξέτασή τους ενώπιον του ειδικού ανακριτή, στις 10.30 το πρωί της προσεχούς Τετάρτης. Ο Παναγιώτης Σαξώνης θα επιμείνει ότι έχουν συναντηθεί πολλές φορές και ότι δέχτηκε εντολές από το πρώην ανώτερο στέλεχος του δήμου, ενώ ο τέως γενικός γραμματέας θα αρνείται ότι τον γνωρίζει, όπως άλλωστε έπραξαν και οι δύο στις απολογίες που έδωσαν.

Μιχάλης Λεμούσιας: Φύλλο και φτερό η δικογραφία

Ο Μιχάλης Λεμούσιας μετράει σήμερα την ένατη μέρα της προφυλάκισής του, ωστόσο ο χρόνος του περιορίζεται στη μελέτη της ογκώδους δικογραφίας για το οικονομικό σκάνδαλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, μελετά όλα τα σημεία στα οποία θα κληθεί να απαντήσει στον πρώην ταμία και στους ισχυρισμούς του ότι είχαν συναντήσεις και ότι του έδινε εντολές για αποταμιεύσεις χρημάτων. Θεωρείται βέβαιο πως ο τέως γενικός γραμματέας θα επιμείνει πως δεν γνώριζε τον Π. Σαξώνη κατά τη θητεία του στον δήμο. Δ
Ωστόσο κανείς ακόμη δεν μπορεί να γνωρίζει πώς θα απαντήσει στις προκλήσεις του πρώην ταμία ότι γνώριζε, ακόμη και ότι ήταν ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, και μάλιστα έκλεινε πρώτα τραπέζια χωρίς να πληρώνει.

Παναγιώτης Σαξώνης: Ταύρος εν υαλοπωλείω

Από την άλλη, θεωρείται βέβαιο πως ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, που μετράει περισσότερο από έναν χρόνο στις φυλακές, θα προκαλέσει τον Μ. Λεμούσια στην κατ' αντιπαράσταση εξέτασή τους σε τέτοιο σημείο ακόμη και για να τον εκνευρίσει. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ζητήσει από τους συνηγόρους του την απολογία Λεμούσια και ότι από τα πρώτα σημεία για τα οποία ενημερώθηκε έγινε έξαλλος.
Ο πρώην ταμίας αντιδρά έντονα όταν του λένε πως όλα τα πολιτικά πρόσωπα στον δήμο επιμένουν πως δεν τον γνώριζαν. Απαντάει με τον ισχυρισμό πως η παραμονή στη θέση του ταμία ήταν "πολιτική επιλογή" της διοίκησης του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου