Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΠαΣοΚ: Όχι σε κυβέρνηση συνεργασίας λέει το κόμμα – Πιέζουν για ευρύτατο ανασχηματισμό

ΠαΣοΚ: Όχι σε κυβέρνηση συνεργασίας λέει το κόμμα – Πιέζουν για ευρύτατο ανασχηματισμό
"Βράζει" το ΠΑΣΟΚ αφού κανείς από τα ηγετικά στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης δε συμφωνεί στην κυβέρνηση συνεργασίας που προωθεί ο Γ. Παπανδρέου. Μάλιστα, ισχυρές είναι οι πιέσεις που ασκούνται στον πρωθυπουργό να συνεχίσει μόνος του αφού κάνει πρώτα ευρύτατο ανασχηματισμό. Κορυφαία μάλιστα κομματικά στελέχη θεωρούν ότι η αποτυχία της κυβέρνησης οφείλεται στα πρόσωπα που την απαρτίζουν.
Υπενθυμίζεται ότι υπ' ατμόν βρίσκεται η πολιτική σκηνή, καθώς όπως όλα δείχνουν η πρόταση για κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας με άλλον πρωθυπουργό που έγινε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος στις επιλογές του Γ. Παπανδρέου.
Η κυβέρνηση αυτή θα έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα ζωής και θα ασχοληθεί με συγκεκριμένη ατζέντα, τα οποία θα συμφωνήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Αυτό σημαίνει στην ουσία ότι τα θέματα αυτά της ατζέντας της οικουμενικής είναι το κλειδί για ένα τέτοιο πολιτικό εγχείρημα και θα κριθούν από τις ενέργειες για εκσυγχρονισμό της χώρας εάν θα είναι επιτυχημένη η Οικουμενική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου