Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Μπαγκλαντεσιανοί στο Δημοτικό Συμβούλιο


ΖΗΤΟΥΝ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ

Εκπρόσωπος του Συλλόγου Μπαγκλαντεσιανών Θεσσαλονίκης πήρε τον λόγο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να εκφράσει τα αιτήματα των ομοεθνών του που ζουν στη Θεσσαλονίκη και είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία μικροπωλητές. «Θέλουμε...
να ζούμε από τη δουλειά μας, αλλιώς μας ωθείτε στην παρανομία» τόνισε ο Αρμάν και πρόσθετε «είχατε υποσχεθεί να δημιουργήσετε έναν χώρο όπου θα μπορούσαμε να πουλάμε την πραμάτεια μας χωρίς να μας κυνηγάτε. Αντίθετα, τις τελευταίες δυο εβδομάδες, αστυνομικοί με πολιτικά μας παρακολουθούν και κατάσχουν την πραμάτεια μας».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τη συμπάθειά τους στους ανθρώπους αυτούς, ξεκαθάρισε, ωστόσο ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να εγκρίνει παράνομες πράξεις, όπως το να πωλούν οι μικροπωλητές προϊόντα χωρίς αποδείξεις και τιμολόγια»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ξεκαθάρισε ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πάψουν να είναι παράνομοι και ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιήσει σύσκεψη για το θέμα με το ΣΔΟΕ, την ΕΛΑΣ και άλλους φορείς. Πρόσθεσε ότι οι μικροπωλητές θα πρέπει να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο, τόνισε ωστόσο ότι οι ενέργειές τους αποτελούν αθέμιτο ανταγωνισμό απέναντι στα καταστήματα που λειτουργούν στην πόλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου