Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Στην αύξηση των κατώτατων μισθών προχωρεί η -χρεοκοπημενη- Ιρλανδία..

Ανοδικη αναπροσαρμογή των κατώτατων αποδοχών ανακοινώνει σήμερα το Yπουργείο Οικονομικών της Ιρλανδίας μετά από συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!

Η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας...
υποβάθμισε στο 0,9% την αύξηση του ΑΕΠ το 2011. Την ίδια στιγμή ο οίκος Fitch Ratings επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση σε ξένο και εγχώριο νόμισμα σε επίπεδο «BBB+».

Χθες, η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας υποβάθμισε την αύξηση του ΑΕΠ στο 0,9% για το 2011 από 1% που είχε προβλέψει στην έκθεση του Ιανουαρίου. Για το 2012 αναμένει ανάπτυξη του ΑΕΠ 2,2%, έναντι της αρχικής εκτίμησης για 2,3%. Ενδιαφέρουσα εξέλιξη στην Ιρλανδία αποτελεί η αύξηση των κατώτατων αποδοχών σήμερα από το Yπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Irish Times», ο Ιρλανδός υπουργός Ρίτσαρντ Μπράτον διαπραγματεύθηκε τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ για αύξηση των κατώτατων μισθών με αντάλλαγμα τη μείωση των αμοιβών απασχόλησης την Κυριακή και τις αργίες. Με νομοθετική ρύθμιση η κυβέρνηση θα καθορίσει τον κατώτατο μισθό στα 8,65 ευρώ ανά ώρα από 7,65 ευρώ.

Ο οίκος Fitch Ratings επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας σε «ΒΒΒ+» σε εγχώριο και ξένο νόμισμα και η προοπτική παραμένει αρνητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου