Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Θα φορολογούνται οι "μυστικές" καταθέσεις στην Ελβετία

Θα φορολογούνται οι "μυστικές" καταθέσεις στην Ελβετία

ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΑΡΜΕΝΙΚΑ!!!

Η ελβετική κυβέρνηση αποφάσισε να φορολογήσει τις καταθέσεις Ευρωπαίων μη μόνιμων κατοίκων της χώρας, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιήσει τα ονόματά τους. Οι καταθέσεις αυτές υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 700 δισ. ευρώ και αποτελούν το 11% του ΑΕΠ της Ελβετίας. Σύμφωνα με ελβετικές πήγες τα ονόματα και τα ποσά των καταθέσεων των Ευρωπαίων θα παραμείνουν μυστικά, αλλά θα φορολογούνται με ευθύνη της ελβετικής τράπεζας και, πάντοτε ανωνύμως, θα αποδίδονται στην χώρα καταγωγής του καταθέτη.
Οι Ευρωπαίοι καταθέτες θα πληρώσουν έναν «φόρο βάσης» για το ποσό των καταθέσεων τους -όχι μεγαλύτερο του 20% της αξίας τους- και ετήσιο φόρο για τα κέρδη από των κάθε είδους τραπεζικών καταθέσεων τους. Τα ποσά θα συγκεντρώνονται στην διεύθυνση Φορολογίας της Ελβετίας η οποία, ανώνυμα, θα τα στέλνει στην χώρα του καταθέτη.
Οι σχετικές συμφωνίες αναμένεται να υπογραφούν το καλοκαίρι με την Βρετανία και την Γερμανία, οι πολίτες των οποίων πιστεύεται ότι έχουν καταθέσεις 95 δισ. και 315 δισ. δολαρίων αντίστοιχα σε ελβετικές τράπεζες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν συμφωνίες με την Ιταλία και την Γαλλία, σύμφωνα πάντα με τις ελβετικές πηγές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ενδεικτικά ότι η Γερμανία θα εισπράξει περί τα 50 δισ. ευρώ τον πρώτο χρόνο.
Οι «μυστικές και μη φορολογούμενες» καταθέσεις Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες φθάνουν τα 30 δισ. δολάρια. Αν, όπως πιστεύουν, υπάρξει συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση με όρους ανάλογους εκείνων που συμφωνήθηκαν με την Βρετανία, η φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων θα αποδώσει περί τα δύο δισ. ευρώ τον πρώτο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου