Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΗΠΑ και ΕΕ θεωρούν σίγουρη την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

ΗΠΑ και ΕΕ θεωρούν σίγουρη την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Προαποφασισμένη θεωρούν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους οι ΗΠΑ ενώ ο Όλι Ρεν άφησε χτες ένα παράθυρο προς αυτήν την προοπτική. Η εφημερίδα Die Welt θεωρεί την αναδιάρθρωση προεξοφλημένη, σημειώνοντας ότι ΔΝΤ, ΕΕ και Ελληνική Κυβέρνηση την προετοιμάζουν στο παρασκήνιο. Μάλιστα το δημοσίευμα της Die Welt επικαλείται την ομολογία off the record Έλληνα υπουργού.
Υψηλά ιστάμενες πηγές του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών θεωρούν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, δεδομένη την αναδιάρθρωση του συνολικού ελληνικού χρέους μέχρι το 2012. Παράλληλα, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλώνουν ότι η Αθήνα έχει κατανοήσει τον μονόδρομο της αναδιάρθρωσης του χρέους της ενώ Γερμανικές κυβερνητικές πηγές θεωρούν απαραίτητη την αναδιάρθρωση για την Ελλάδα μολονότι η Γερμανία δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει.
Όλες οι πληροφορίες πάντως συγκλίνουν στο ότι η αναδιάρθρωση θα γίνει μέσα στο 2012. Την ίδια στιγμή, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Προβόπουλος, ζήτησε χτες συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων για την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθεροποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου