Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Γονιμότητα

  Υπογόνιμα ζευγάρια, «Σπερματοκτόνες» παθήσεις & συνήθειες- Μέρος 2ο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011, 11:50
Είναι σίγουρο πως οι εφευρέτες των φορητών υπολογιστών αδιαφορούσαν για το ανδρικό γεννητικό σύστημα, όταν συνέλαβαν την ιδέα, γι' αυτό και η χρήση laptop ακολουθεί στη λίστα μας.

Laptops


Σε θέσεις κοντά στο όσχεο τα μηχανήματα αυτά αυξάνουν τη θερμοκρασία των όρχεων, γι' αυτό δρουν βλαπτικά, όπως και η θερμότητα. Η σωστή στάση είναι να γράφουμε ακουμπώντας τα σε γραφείο και όχι στα γόνατα.

Κινητά τηλέφωνα


Πρόσφατη μελέτη έδειξε πως η χρήση τηλεφώνου πάνω απο 4 ώρες την ημέρα έδωσε μείωση στο σπέρμα συγκριτικά με άλλους άνδρες. Κάποιοι βέβαια αμφισβητούν τα αποτελέσματα αυτά, αλλά γενικά οι γιατροί θα συνιστούσαν να μην έχουμε τις συσκευές αυτές που παράγουν μικροκύματα πολύ κοντά στους όρχεις π.χ. στις τσέπες των παντελονιών ιδιαίτερα στις περιόδους που προσπαθούμε για παιδιά.

Παχυσαρκία

Ο λιπώδης ιστός παράγει οιστρογόνα και με τον μηχανισμό αυτό ενοχοποιείται η βλάβη στον όρχι. Οι μελέτες είναι αντιφατικές για το πόσο υπέρβαρος πρέπει να είναι ο άνδρας για να έχει αυτή τη βλάβη... ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), πάντως, θεωρεί πως πολύ υπέρβαροι άνδρες έχουν αυξημένο κίνδυνο για υπογονιμότητα.

Τρόπος ζωής


Κακές συνήθειες, όπως κάπνισμα, μαριχουάνα, αλκοόλ και καφέδες, έχουν ενοχοποιηθεί για την υπογονιμότητα του άνδρα. Το έντονο στρες και πολλές φορές η αγωνία του άνδρα για την πατρότητα επίσης ενοχοποιούνται.

Κρυψορχία


Στην παιδική ηλικία, όταν οι όρχεις δεν κατεβαίνουν νωρίς, αυτό είναι μια ισχυρή αιτία για δυσκολία στο σπέρμα.

Γενετικές βλάβες

Σε θέσεις του χρωμοσώματος 23 υπάρχουν μικροελλείψεις που ενοχοποιούνται,  καθώς επίσης σύνδρομα, όπως το Klinefelter.

Ορμονικές βλάβες


Διαταραχή του άξονα υπόφυσης και όρχεων σημαίνει μειωμένη η και καθόλου παραγωγή.

Απόφραξη του σπερματικού πόρου


Από παλαιές φλεγμονές, αν ο πόρος σωλήνας που περνούν τα σπερματοζωάρια φράξει, τότε έχουμε αζωοσπερμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου