Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Οι τελικές εισηγήσεις για το αυτόφωρο του ...ΦΠΑ και των ληξιπρόθεσμων

 

Τι αποφάσεις φαίνεται να παίρνει το υπουργείο Οικονομικών για το μείζον θέμα, που προκάλεσε κόντρα Παπακωνσταντίνου-Καστανίδη

Σε μια αέναη μονομαχία, μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ.Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του υπουργού Δικαιοσύνης κ.Χάρη Καστανίδη, εξελίσσεται η υπόθεση της υιοθέτησης και εφαρμογής του αυτόφωρου για την μη καταβολή του ΦΠΑ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την νίκη, στον πρώτο γύρο, του κ.Καστανίδη, ο οποίος ανέτρεψε, κυριολεκτικά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, τα σχέδια του επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, ο τελευταίος ετοιμάζεται να πάρει τη ρεβάνς του. Και με  "σφήνα", να περάσει και πάλι το αυτόφωρο, αλλά για διαφορετικά - μεγαλύτερα αυτή τη φορά - ποσά σε σχέση με την προηγούμενη φορά.

Έτσι, το τελευταίο σενάριο που κυκλοφορεί στην αγορά, κάνει λόγο για ενεργοποίηση της συγκεκριμένης διαδικασίας στις περιπτώσεις που το αδίκημα αφορά σε ποσά από 100.000 ευρώ και πάνω, αντί των 75.000 που υπολογίζονταν αρχικά ή και των 50.000, όπως ανέφερε μια από τις αρχικές σκέψεις. Εναλλακτικά, προτείνεται ακόμα η εφαρμογή του αυτόφωρου και για το αδίκημα της μη αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο, για ποσά από 150.000 ευρώ και πάνω, αν και η συζήτηση, αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει κλείσει ακόμα.

Κι αυτό γιατί υπάρχουν εισηγήσεις που κάνουν λόγο για την τοποθέτηση του πήχη στα 200.000 ευρώ, αφού, όπως υποστηρίζεται, σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος η ...μισή Ελλάδα να απειλείται με αυτόφωρο! Η συζήτηση επ΄ αυτού, βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα κλείσει σύντομα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, καθώς τα χρονικά περιθώρια δεν είναι ανεξάντλητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου