Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

«Οι διαδηλωτές παίρνουν ναρκωτικά»


Ο λαός μου θα έδινε και τη ζωή του για εμένα, ισχυρίζεται ο Μ.Καντάφι

Ο Μ.Καντάφι
Τρίπολη, Λιβύη
Στην αγάπη όλου του λαού του δηλώνει ότι πιστεύει ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι που αποδίδει, για άλλη μία φορά, σε ξένο δάκτυλο και συγκεκριμένα της Αλ Κάιντα την εξέγερση στη χώρα του. Δεν πυροβολούν τους διαδηλωτές οι δυνάμεις μου υποστηρίζει, με πρόδωσαν οι ξένοι ηγέτες...

«Ο λαός μου θα πέθαινε για να προστατεύσει» είπε σε συνέντευξη στο BBC και τον Τζέρεμι Μπόουεν και στην Αμερικανίδα δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπουρ του ABC.

Αυτοί που κατέβηκαν στους δρόμους, υποστήριξε για άλλη μία φορά, ότι αυτοί που κατέβηκαν στους δρόμους ήταν υπό την επίρροια ναρκωτικών που τους έδωσε η Αλ Κάιντα.

Αυτοί οι διαδηλωτές άρπαξαν όπλα, συνέχισε ενώ υποστήριξε ότι οι οπαδοί του είχαν εντολή να μην απαντήσουν στα πυρά των διαδηλωτών.

Μιλώντας στο BBC απέρριψε το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τη Λιβύη ενώ δήλωσε απογοητευμένος από τους ξένους ηγέτες που του ζήτησαν να εγκαταλείψει την εξουσία την ώρα που μάχεται τους «τρομοκράτες», όπως χαρακτήρισε τους διαδηλωτές.

«Εκπλήσσομαι από ότι έχουμε συμμαχία με τη Δύση να πολεμήσουμε την Αλ Κάιντα και τώρα που πολεμούμε τους τρομοκράτες μας εγκατέλειψαν», είπε για προσθέσει ότι «ίσως [οι ξένοι] θέλουν να καταλάβουν τη Λιβύη»

Χαρακτήρισε ακόμη τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, «καλό άνθρωπο» αλλά παραπληροφορημένο για την κατάσταση στη Λιβύη. «Οι δηλώσεις [του Μπ.Ομπάμα] είναι σαν να προήλθαν από άλλο, η Αμερική δεν είναι ο παγκόσμιος χωροφύλακας», είπε.

Η συνομιλία με τους δημοσιογράφους έγινε σε εστιατόριο στην Τρίπολη· ο Καντάφι έφτασε εκεί με συνοδεία δεκάδων οχημάτων.

Προετοιμασίες από χώρες της Δύσης

Μετά την επιβολή κυρώσεων από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αυξάνονται οι φωνές που ζητούν ευθέως από την Λίβυο ηγέτη να αποχωρήσει και μάλιστα αμέσως: «ο Μουαμάρ Καντάφι πρέπει να αποχωρήσει αμέσως», τόνισε η Χίλαρι Κλίντον τη Δευτέρα.

Επιπλέον, οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να αναδιατάσσουν τις ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις τους γύρω από τη Λιβύη για να είναι σε θέση να αντιδράσουν με μεγαλύτερη ευελιξία σε περίπτωση που ληφθεί απόφαση για δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, αναφέρει αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Όπως εξήγησε, οι επιτελείς επεξεργάζονται σχέδια για τη διάταξη των στρατευμάτων «όταν ληφθούν οι αποφάσεις».

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεργαστεί με τους εταίρους της για την προοπτική επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων προκειμένου να προστατευθεί ο λαός της Λιβύης από τις επιθέσεις των δυνάμεων υπό τις διαταγές του Μουάμαρ Καντάφι.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο ο Ντ.Κάμερον προέτρεψε τον Καντάφι να αποχωρήσει και δήλωσε ότι θα μελετηθούν όλα τα μέτρα ώστε να αυξηθεί η πίεση που ασκείται στον ών

Δεν απέκλεισε πάντως τη χρήση στρατιωτικών μέσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου