Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Χιλιάδες οι νεκροί στη Λιβύη

ΚΑΝΤΑΦΙ....


Χιλιάδες είναι οι νεκροί  στη Λιβύη, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρεσβευτή της λιβυκής αποστολής του ΟΗΕ, Ibrahim Dabbashi.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: « ο Καντάφι θα προτιμήσει να αυτοκτονήσει πάρα να πέσει στα χέρια των αντιπάλων του».
« Έχουν σκοτωθεί ήδη χιλιάδες άνθρωποι και περιμένουμε περισσότερους», είπε ο διπλωμάτης, που έχει στραφεί εναντίον του καθεστώτος Καντάφι.
Ο Καντάφι είναι « ψυχολογικά ασταθής», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Dabbashi.
«Ο Καντάφι μπορεί να επιλέξει ή να τον σκοτώσουν ή να αυτοκτονήσει» πρόσθεσε.
«Το καθεστώς του δικτάτορα είναι ένα βήμα πριν το τέλος είπε»… « και χιλιάδες άτομα βρίσκονται καθ΄ οδόν για την πλατεία των μαρτύρων στην Τρίπολη για να συγκρουστούν με τις δυνάμεις του Καντάφι»  είπε επίσης ο Dabbashi.
« Ο δικτάτορας, για να δείξει ότι έχει ακόμα τον έλεγχο, έχει συγκεντρώσει τον στρατό του και του υποστηρικτές του στην πλατεία», επεσήμανε ο Dabbashi.«Την ίδια στιγμή έστειλε τρομοκράτες κατά των διαδηλωτών, οι οποίοι  έχουν ανοίξει πυρ εναντίων  των διαδηλωτών, προσπαθώντας να τους αποτρέψουν να φτάσουν στην πλατεία των μαρτύρων», πρόσθεσε ο ίδιος.
Η αποστολή ανακοινώσε ότι υπάρχουν μισθοφόροι από την Αλγερία, την Τυνησία, το Μαλί, το Τσαντ και την Αιθιοπία, που μάχονται με τις δυνάμεις του Καντάφι.
Η αποστολή στη Λιβύη καλεί τη διεθνή κοινότητα να «στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα» για να σταματήσει τη βία ο Καντάφι, διαφορετικά θα συνεχίσει να σκοτώνει και ο αριθμός των νεκρών στην Τρίπολη θα αυξηθεί κατά χιλιάδες.
Νωρίτερα, ο Dabbashi είχε καλέσει τον ΟΗΕ να προβεί στην έκδοση  απαγορευτικού πτήσεων πάνω από τη Λιβύη, ώστε να σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις ενωτίων των διαδηλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου