Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Με βουτιά ξεκίνησε η Wall

Μια ανάσα από τις 1.000 μονάδες το ΧΑ! - Πάνω από 5% η πτώση!

Με βουτιά ξεκίνησε η Wall
Τραγικές οι απώλειες και στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.
Την πιο κρίσιμη συνεδρίαση της διεξάγει σήμερα η Wall Street μετά την ιστορική και πρωτοφανή απόφαση της S&P να υποβαθμίσει την αμερικανική οικονομία και την απειλή να ακολουθήσουν Fitch και Moody’s στο πλαίσιο του ανηλεούς πολέμου για το ποιος έχει το πάνω χέρι.. αγορές ή πολιτικές ηγεσίες. Όπως έδειξαν οι συνεδριάσεις σε Ασία και Ευρώπη, οι αγορές αντεπιτέθηκαν αγνοώντας επιδεικτικά τις ομοβροντίες καθησυχασμού των επενδυτών από την G8 και την G20 και ως εκ τούτου η ψυχολογία των επενδυτών κατρακύλησε στο ναδίρ και το shell off κυριαρχεί.
Ο Dow Jones ξεκίνησε με απώλειες της τάξης του 1.7%,  ενώ o S&P  υποχωρεί κατά  1.75% και ο Nasdaq κατά 2,5%  Πέρα από την κρίση του χρέους, το ήδη βαρύτατο κλίμα έρχονται να δυναμιτίσουν φόβοι για επερχόμενη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας και επιβράδυνση της παγκόσμιας.
Λάδι στη φωτιά ρίχνει πρόβλεψη της Bank of America που φοβάται πως θα υπάρξει νέα υποβάθμιση από την S&P τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με σημερινές εκτιμήσεις της S&P πάνω από τρεις στις δέκα πιθανότητες υπάρχουν για χρεοκοπία των Ηνωμένων Πολιτειών το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα μέσα στους επόμενους 6 – 24 μήνες,
Στην Ευρώπη ο FTSE υποχωρεί κατά 2.22%, ο DAX κατά 3.08% και ο CAC κατά 2.28%
Τα εμπορεύματα συνεχίζουν να διευρύνουν τις απώλειες τους με τους επενδυτές να φοβούνται νέα επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.


Εν τω μεταξύ ο δείκτης επενδυτικού κλίματος της ευρωζώνης  κατρακύλησε τον Αύγουστο στo χαμηλότερo επίπεδό του από τον Σεπτέμβριο του 2009, εξαιτίας  των ανησυχιών ότι κυβερνήσεις και διεθνείς θεσμοί αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την οικονομική  κρίση, σύμφωνα με νεώτερη έρευνα.Το ερευνητικό ινστιτούτο αγοράς Sentix είπε τη Δευτέρα ότι ο βασικός του δείκτης  υποχώρησε με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί, στο -13,5 τον Αύγουστο από 5,3  τον Ιούλιο, ένδειξη χειρότερη ακόμη και από την χαμηλότερη εκτίμηση οικονομολόγων που  συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει πτώση στο 1,9.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου