Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

"Ο 9.58 δεν πρέπει να κλείσει"

Τις δικές του σκέψεις για τον 9.58 μοιράστηκε με τους φίλους του στο facebook ο πρόεδρος του Δημνοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος. Αναφερόμενος...
στην απόφαση της κυβέρνησης να μπει λουκέτο στον σταθμό του πολιτισμού, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε:
"Θυμάμαι καλά, παρά τα χρόνια που πέρασαν, τη δημιουργική διάθεση και το μεράκι της Βάνας και του Μιχάλη, τον κόπο και την αγωνία τους στα πρώτα βήματα του 9.58, του πολιτιστικού ραδιοφώνου της Θεσσαλονίκης. Θυμάμαι τον ενθουσιασμό και τη χαρά τους καθώς το εγχείρημα έπαιρνε σάρκα και οστά. Ανάμεσα στα CD και τα βιβλία μου βρίσκω ενδιαφέρουσες εκδόσεις μιας γόνιμης εποχής του σταθμού.
Αυτή ήταν μια καλή εποχή. Βεβαίως ακολούθησε -και τη θυμάμαι ΚΑΙ αυτήν- η δίωξη της Βάνας και η συνειδητή υποβάθμιση του σταθμού. Παρά τις δυσκολίες και τους κλυδωνισμούς ο 9.58 έμεινε ζωντανός, δίνοντας το στίγμα μιας Θεσσαλονίκης αισθητικά διαφορετικής. Αυτής της Θεσσαλονίκης που προσπαθεί να εκπέμπει το αυθεντικό πολιτιστικό της μήνυμα κόντρα στο σειρμό και στην υποβάθμιση.
Ο 9.58 ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.
Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα που περνάει η χώρα, συνεισφέρουμε και συμμετέχουμε στην προσπάθεια για τη λύση τους. Όμως, ο πολιτισμός και η ταυτότητα της πόλης μας πρέπει να κατοχυρωθούν και να αναδειχθούν. Και ο 9.58 αποτελεί, με όλα τα προβλήματά του, μέρος αυτής της προσπάθειας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου