Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα εντάλματα για σύλληψη έξι ακόμη προσώπων

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα ασκήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων που, σύμφωνα με την Αστυνομία, αποτελούν μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς». Μάλιστα, η εισαγγελέας κ. Ελένη Ράικου εξέδωσε διάταξη με την οποία ανάβει το πράσινο φως για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των τεσσάρων κατηγορουμένων. Πρόκειται για τους Χαρίλαο Χατζημιχελάκη, Εμμανουήλ Γιόσπα, Παναγιώτη Μασούρα και Μυρτώ Παντελογλου, που οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για τα εξής αδικήματα: συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών και όπλων, διακεκριμένες φθορές, έκρηξη από κοινού, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών από κοινού, προμήθεια και κατοχή ουσιών και παράβαση του νόμου περί κροτίδων και φωτοβολίδων. Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. Μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται η έκδοση νέων ενταλμάτων για τη σύλληψή έξι ακόμη προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση. Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι προτού ακόμη εκδοθούν τα εντάλματα και οι αστυνομικές αρχές προχωρήσουν στην εκτέλεσή τους εκδόθηκε εισαγγελική διάταξη με την οποία επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων των συγκεκριμένων προσώπων που θα συλληφθούν!



(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)



Η υπόθεση φαίνεται να είναι ακόμη στην αρχή.Απορία προξενεί το γεγονός ότι οι 20χρονοι ήξεραν να φτιάξουν τις βόμβες (ίσως ενημερώθηκαν από το ιντερνετ) και κυρίως πώς προμηθεύτηκαν τα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου