Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Σχεδιασμένη η κλοπή της σορού

Σοκ έχει προκαλέσει η κλοπή του λειψάνου του τέως Κύπριου προέδρου, Τάσσου Παπαδόπουλου, μία ημέρα πριν το ετήσιο μνημόσυνό του. Τα στοιχεία δείχνουν πως επρόκειτο για οργανωμένο σχέδιο, ενώ η αστυνομία διεξάγει ανακρίσεις και έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δράστες σήκωσαν την περίπου 250 κιλών μαρμάρινη πλάκα, ξέθαψαν το φέρετρο και έκλεψαν μόνο το λείψανο, χωρίς να πειράξουν το παραμικρό.

Όπως εκτιμάται, ήταν τουλάχιστον 4, χρησιμοποίησαν αξίνες και φτυάρια, ενώ φεύγοντας κάλυψαν τα ίχνη τους με ασβέστη.

Σύμμαχός τους ήταν το σκοτάδι και η καταρρακτώδης βροχή και, ενδεχομένως, οι αλλεπάλληλες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος. Μάλιστα, εικάζεται πως η αποτρόπαια πράξη έγινε περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα.

Την σύληση του τάφου στο κοιμητήριο της Δευτεράς ανακάλυψε περίπου στις 08:00 μέλος της φρουράς του τέως προέδρου, που κάθε πρωί άναβε το καντήλι του.

«Όπου και αν βρίσκεται τώρα η σορός του, η φωνή του θα ακούγεται και θα διαρκεί», αναφέρει σε μήνυμά της η οικογένεια του αείμνηστου προέδρου.

Την ιεροσυλία καταδίκασαν τα πολιτικά κόμματα και η Εκκλησία, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για προσπάθεια διάσπασης της ενότητας των Κυπρίων.

Όπως ανακοινώθηκε, το μνημόσυνο θα γίνει κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου