Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ο καβγάς Σαρκοζί - Νταλάρα και το «καρφί» Βενιζέλου

Ο καβγάς Σαρκοζί - Νταλάρα και το «καρφί» Βενιζέλου
Φραστικό επεισόδιο με το Τσαρλς Νταλάρα είχε τα ξημερώματα στη Σύνοδο Κορυφής ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος επίσης είχε απευθυνθεί με έντονο ύφος στον εκπρόσωπο των τραπεζιτών.
Ο κ. Νταλάρα εμφανιζόταν αμετάπειστος να δεχθεί την απόφαση για κούρεμα 50% και ζητούσε μείωση του ποσοστού απειλώντας να μην δεχτεί την συμφωνία των ηγετών. Μάλιστα απαίτησε η ενδεχόμενη συμμετοχή των μετόχων των τραπεζών στις αυξήσεις του κεφαλαίου τους να γίνει με προνομιούχες και όχι με κοινές μετοχές. Η συζήτηση είχε ένταση και ο κ. Βενιζέλος ανέφερε κάποια στιγμή ότι οι Ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη ζήτημα καθώς πήραν 120 δισεκατομμύρια από το Ελληνικό κράτος.
Ο Γάλος πρόεδρος εμφανώς ενοχλημένος από τους υψηλούς τόνους του κ.Νταλάρα στράφηκε προς το μέρος του , σήκωσε το δάκτυλο του και του είπε: «Κύριε Νταλαρα , αυτή είναι η τελευταία μας πρόταση. Η την παίρνετε η θα κρατικοποιηθούν οι τράπεζες».
Ο εκπρόσωπος των τραπεζιτών αποχώρησε για λίγο και επέστρεψε αποδεχόμενος λίγο αργότερα την πρόταση που ήταν και η τελική απόφαση τη Συνόδου Κορυφής . Μάλιστα με την επιστροφή του κ. Νταλάρα στην αίθουσα, το κλίμα αποφορτίστηκε αμέσως και τα χαμόγελα επέστρεψαν σε όλους καθώς εκείνες τις στιγμές παίχτηκε το μέλλον της Ευρωζώνης ολόκληρης και φυσικά της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου