Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Στη σειρά επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης περιμένοντας το… ΣΔΟΕ

Η οικονομική κρίση «πάγωσε» τις επιχειρήσεις τους, με αποτέλεσμα πολλοί επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη να χρωστούν στην εφορία και να φιγουράρουν στη λίστα των φοροφυγάδων του υπουργείου Οικονομικών. Μετά τη Fena, επικρατεί πανικός στον επιχειρηματικό κόσμο…
Τα όσα εκτυλίχθηκαν την περασμένη εβδομάδα με τη σύλληψη της ιδιοκτήτριας της Fena, που κατηγορείται ότι χρωστά πάνω από 600.000 ευρώ στην εφορία, προκάλεσαν αναταραχή και πανικό στον επιχειρηματικό κόσμο της Θεσσαλονίκης.
Οι άνδρες του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας, με εντολή εισαγγελέων, αναμένεται από την ερχόμενη Δευτέρα να ξεκινήσουν νέο σαφάρι στην πόλη, αναζητώντας επιχειρηματίες που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία και φιγουράρουν στη λίστα των φοροφυγάδων που συνέταξε το υπουργείο Οικονομικών και παρέδωσε στη Βουλή.
Λέγεται πως γνωστά ονόματα επιχειρηματιών από τη Θεσσαλονίκη βρίσκονται μες τη λίστα. Πρόκειται για επιχειρηματίες που λόγω κυρίως της οικονομικής κρίσης αδυνατούσαν να καταβάλλουν στην εφορία της οφειλές τους. Πολλοί μάλιστα προσέφυγαν και στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, υποβάλλοντας αίτηση υπαγωγής τους στο άρθρο 99.
Πολλές από αυτές τις αιτήσεις δεν έχουν εξεταστεί, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να είναι πλέον έντρομοι ότι ίσως βρεθούν στη θέση που βρέθηκε η ιδιοκτήτρια της Fena.
Το σίγουρο είναι ότι από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις, καθώς αρχίζει το κυνηγητό ανδρών του ΣΔΟΕ και οικονομικής αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου