Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Εντολή να συλλαμβάνονται φοροφυγάδες έδωσε η εισαγγελία Θεσσαλονίκης

Οι εντολές ήταν σαφείς. Αστυνομικοί να περνούν άμεσα χειροπέδες σε όσους φοροδιαφεύγουν. Αυτά ειπώθηκαν χθες σε συνάντηση που έγινε μεταξύ εισαγγελέα, ΣΔΟΕ, εφοριακών και τελωνειακών στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης…
Ειδικότερα, χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εντοπιστούν προκλητικές περιπτώσεις διακράτησης ΦΠΑ και να οδηγηθούν οι υπαίτιοι στη Δικαιοσύνη με την αυτόφωρη διαδικασία. Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου, Βασίλη Κυριακούλη, στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», ήδη έχουν εντοπιστεί 50 φοροφυγάδες και οι έρευνες συνεχίζονται.
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, στη συνάντηση συμμετείχαν ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, ο αρμόδιος για τη δίωξη οικονομικών εγκλημάτων, ο επικεφαλής των εφοριών της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και στελέχη του ΣΔΟΕ και των Ελεγκτικών Κέντρων.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ζητήθηκε να εντοπιστούν άμεσα όσοι οφείλουν ΦΠΑ πάνω από 75.000 ευρώ, από την 1η Απριλίου 2011 και έπειτα, ώστε να ξεκινήσει άμεσα επιχείρηση για τη σύλληψή τους. Ορισμένα από τα στοιχεία που ζητήθηκαν παραδόθηκαν μάλιστα ήδη στις διωκτικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου