Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

"Προκλητική προβολή του Δημάρχου από τη ΔΕΠΘΕ", καταγγέλει ο Παν.Αβραμόπουλος

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Σας γνωστοποιώ έγγραφο το οποίο κατέθεσα στη σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ).
Πρόκειται για αιτήματα τα οποία έχω ήδη απευθύνει εγγράφως προς τον πρόεδρο της ΔΕΠΘΕ Β. Παπαγεωργόπουλο και τον...

αντιπρόεδρο Α. Τσουρέκα, ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στο Δ.Σ. της εταιρείας στις 22 Ιανουαρίου 2008 και στις 13 Νοεμβρίου 2008.
Επαναφέρω τα θέματα και επανέρχομαι στα αιτήματά μου δεδομένου ότι
· δεν έχω λάβει μέχρι τώρα οποιαδήποτε απάντηση,
· δεν μου δόθηκε κανένα από τα έγγραφα που ζήτησα και
· δεν ικανοποιήθηκαν ούτε στοιχειωδώς τα αιτήματα που αναφέρονται στην αντικειμενική ενημέρωση των δημοτών και στον απροκάλυπτο αποκλεισμό των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Αντιθέτως συνεχίζεται η θρασύτατη χρησιμοποίηση των δημοτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης για την προκλητική προβολή του δημάρχου και της διοίκησής του με στημένες εκπομπές μονολόγων και διαφημιστικά σποτ που πλήττουν την πολυφωνία και τη δημοκρατική λειτουργία τους. Τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης θα έπρεπε να αποτελούν βήμα ανοιχτού διαλόγου και πεδίο δημιουργικής έκφρασης όλων των ανθρώπων αυτής της πόλης, δεδομένου ότι η ΔΕΠΘΕ χρηματοδοτείται αποκλειστικώς από τους οικονομικούς πόρους του Δήμου Θεσσαλονίκης με πολλά εκατομμύρια ΕΥΡΩ το χρόνο και η ύπαρξή της στηρίζεται στη φορολογία των δημοτών.
Πέραν των εγγράφων που ζητώ να μου χορηγηθούν ζητώ επίσης να μου δοθεί γραπτή αιτιολόγηση του γεγονότος ότι, παρά τα έγγραφα αιτήματα που κατέθεσα στις 22 Ιανουαρίου και στις 13 Νοεμβρίου 2008 και τη συνεχή επαναφορά των σχετικών αιτημάτων εκ μέρους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο
Ø δεν μεταδίδονται απ’ ευθείας οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
Ø δεν έχει ακόμη ενταχθεί στο πρόγραμμα της δημοτικής τηλεόρασης τακτική εκπομπή διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για ζητήματα που απασχολούν την πόλη και τους πολίτες
Ø δεν δίνεται σχεδόν ποτέ βήμα λόγου σε Δημοτικούς Συμβούλους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης

Με φιλικούς χαιρετισμούς,


Παναγιώτης Αβραμόπουλος


Δημοτικός Σύμβουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου