Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Κλείνει ο ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Δευτέρας. Μαύρα σύννεφα στον ουρανό των ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης

Με λύπη αλλά και ανησυχία πληροφορηθήκαμε στο taxalia, από την εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, ότι με απόφαση των εκδοτών (ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.), αναστέλλεται μετά από 14 χρόνια κυκλοφορίας, η έκδοση της Δευτέρας.


Η εφημερίδα θα κυκλοφορεί πλέον, έξη μέρες την εβδομάδα, από Τρίτη, μέχρι Κυριακή.
Η έκδοση της Δευτέρας, είναι η πιό.....
"ακριβή" για όλες τις εφημερίδες, καθώς το φύλλο γράφεται την Κυριακή, οπότε ο εργοδότης πληρώνει προσαυξημένα ημερομίσθια λόγω αργίας και περιέχει αρκετά αθλητικά θέματα.
Προφανώς λοιπόν θα μειωθεί η αθλητική ύλη της εφημερίδας.
Είναι λογικό να ανησυχούν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα και ακόμη λογικότερο, το θέμα να απασχολήσει την ΕΣΗΕΜΘ.
Η εφημερίδα άλλαξε αρκετές φορές διευθυντές, μετακόμισε από τα γραφεία της Τσιμισκή 45 σε φθηνότερα και προχώρησε σε περικοπές στα ωράρια και στις αμοιβές συντακτών της, μέχρι να φτάσει στο σημερινό καθεστώς, με διευθυντή τον Τραϊανό Χατζηδημητρίου.
Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία μιας αξιόπιστης και έγκυρης εφημερίδας της Βόρειας Ελλάδας, άρτιας τεχνικά και πληρέστατης ως προς το ειδησειογραφικό τμήμα, αλλά κυρίως με εξαίρετους ρεπόρτερς και αρθρογράφους, όπως τον Μάκη Βοϊτσίδη (σε δύσκολη θέση, ως πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ), τον -μοναδικό- Πάνο Θεοδωρίδη και πολλούς άλλους.
Είναι κοινό μυστικό, ότι οι εφημερίδες της πόλης φυτοζωούν.
Κανένα μέσο δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα φύλλα της πρωτεύουσας με τα DVD's.

Παρά το γεγονός ότι ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι άρτιες και υψηλής ποιότητας εφημερίδες, πληρώνουν τον "τηλεοπτικό φασισμό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου