Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Ψυχραιμία παιδιά...

Ας ξεκινήσουμε ανάποδα. Με ενα σχόλιο δικό μας: ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. Η Γερμανία είναι φίλη και σύμμαχος χώρα, με πολλές και μεγάλες επενδύσεις και συμφέροντα στη χώρα μας. Επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι σε κάποια ΜΜΕ έγραψαν η είπαν κάτι δεν χάθηκε και ο κόσμος. Πόσες βλακείες ή υπερβολές ή ανακρίβειες δεν γράφονται σε διάφορα "μέσα" στη χώρα μας. Και είναι λάθος οι πολιτικοί μας να αναγάγουν σε μείζον θέμα κάποια βλακώδη "έμπνευση" των "μήντια". Ετσι για παράδειγμα το...ξέσπασμα του αντιπρόέδρου της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλου (ή νωρίτερα του Προέδρου της Βουλής Φ.Πετσάλνικου που έχει τιμηθεί με το γερμανικο μετάλιο τιμής και είναι παντρεμένος με γερμανίδα)είναι το λιγότερο...υπερβολικές. Τι είπε ο κ.Πάγκαλος; «Πήραν τον ελληνικό χρυσό που βρισκόταν στην Τράπεζα της Ελλάδος, πήραν τα ελληνικά χρήματα και ποτέ δεν τα επέστρεψαν. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπιστεί» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος.

«Δεν λέω ότι αναγκαστικά πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα, αλλά πρέπει τουλάχιστον να πουν ένα ευχαριστώ και δεν θα πρέπει να παραπονιούνται τόσο πολύ για κλοπές και ασάφειες στις οικονομικές συναλλαγές» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Πάγκαλος έκανε επίσης αναφορά στις πρακτικές που ακολούθησε η Ιταλία, λέγοντας ότι η Ρώμη έκανε περισσότερα από την Αθήνα για να αποκρύψει την κατάσταση των οικονομικών της, προκειμένου να διασφαλίσει την είσοδό της στην ευρωζώνη.

«Απλά βάζεις κάποια ποσά χρημάτων στην επόμενη χρονιά, αυτό το έκαναν όλοι, και η Ελλάδα το έκανε σε μικρότερο βαθμό από ό,τι η Ιταλία για παράδειγμα» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε συνέντευξή του στη ραδιοφωνική υπηρεσία του BBC.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είπε, επίσης, ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν θα έφθανε σε αυτό το σημείο, εάν υπήρχε ισχυρότερη ηγεσία εντός της ΕΕ.

«Η ποιότητα ηγεσίας σήμερα στην Ένωση είναι πολύ, πολύ φτωχή πραγματικά» ανέφερε, παρατηρώντας πως ήταν καλύτερα την δεκαετία του '80, όταν ο Ζακ Ντελόρ ήταν επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ τη διακυβέρνηση της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας είχαν οι Χέλμουτ Κολ, Φρανσουά Μιτεράν και Μάργκαρετ Θάτσερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου