Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Die Welt: Η πτώχευση της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη!

Die Welt: Η πτώχευση της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη!
Επανέρχεται στο σενάριο της χρεοκοπίας της Ελλάδας η γερμανική εφημερίδα Die Welt, κάνοντας λόγο μάλιστα για ενδεχόμενο που εδώ και καιρό συνυπολογίζεται από τις αγορές!
Σε άρθρο που δημοσιεύει σήμερα, η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι οι προσπάθειες της Άνγκελα Μέρκελ για να σταματήσει η συζήτηση για οργανωμένη πτώχευση της χώρας μας έχουν πέσει στο κενό. Η Die Welt διαπιστώνει ότι οι αγορές δεν υπακούν στις εκκλήσεις της Μέρκελ, αντίθετα το κλίμα εκεί διαμορφώνεται με βάση το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας ή της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Αναφέρει μάλιστα εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών που θεωρούν ότι η πορεία των ελληνικών ομολόγων δείχνει ότι η χώρα μας δεν θα κατορθώσει να εξοφλήσει τα χρέη της.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται τέλος ότι η Ελλάδα δεν δείχνει να μπορεί να βγει από την κρίση, ενώ η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα επηρεάζει αρνητικά και τις άλλες χώρες της ΕΕ που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες. Επισημαίνεται δε ότι οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες θα πλήττονταν ιδιαίτερα στην περίπτωση μιας ελληνικής χρεοκοπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου