Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Συμφωνία για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Συμφωνία για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μεταξύ κυβέρνησης – Γερμανών

Τελευταία Ενημέρωση

Στη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση και ο γερμανικός όμιλος ThyssenKrupp, μετά τη συναντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι υπουργοί Επικρατείας Χάρης Παμπούκης και Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος με τον εκτελεστικό πρόεδρο της γερμανικής εταιρείας Χανς Κριστόφ Ατζπόντιεν (φωτό 3).

Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, διαμορφώθηκε ένα κοινώς αποδεκτό πλαίσιο για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στις συμβάσεις με το Πολεμικό Ναυτικό και την εξεύρεση βιώσιμης λύσης για τα ναυπηγεία.

Ο γερμανικός Όμιλος, ιδιοκτήτης των ναυπηγείων, ανέλαβε την υποχρέωση να καταρτίσει χρηματοοικονομικό σχέδιο για την επιβίωση των Ναυπηγείων, το οποίο θα αξιολογηθεί από διεθνή οίκο που θα επιλέξει η ελληνική κυβέρνηση.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα για το θέμα των Ναυπηγείων η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι "προωθούμε λύση, η οποία θα επιτρέψει την προμήθεια των τεσσάρων υποβρυχίων από το Πολεμικό Ναυτικό, θα επιτρέψει να διασωθούν τα ναυπηγεία και θα επιτρέψει στο ναυπηγικό κλάδο γενικότερα να αποκτήσει μία νέα δυναμική".

Δήλωσε, επίσης, ότι για το θέμα υπάρχει ταύτιση απόψεων με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θόδωρο Πάγκαλο. "Οι θέσεις της κυβέρνησης είναι πολύ σαφείς, απλές και εφαρμόσιμες", υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου