Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

“2012: Η χρονιά του δολαρίου”

Η Ευρωζώνη μαστίζεται από την κρίση χρέους, οι ρυθμοί ανάπτυξης στην Κίνα υποχωρούν, η “φούσκα” στο κινεζικό real estate απειλεί να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή, ενώ η οικονομία στις ΗΠΑ εμφανίζει, αργά αλλά σταθερά, σημάδια βελτίωσης... Για αυτούς τους λόγους “το 2012 θα είναι η χρονιά του δολαρίου” εκτιμά ο αρχισυντάκτης του MarketWatch, David Callaway.
“Είναι, βέβαια, απλώς σύμπτωση το γεγονός ότι το αμερικανικό δολάριο έχει ενισχυθεί περισσότερο από 4% τον τελευταίο μήνα, ενώ στην Κίνα η ιστορία εξελίσσεται σε μια σειρά δυσοίωνων σεναρίων κατάρρευσης για το 2012, όπως στην Ευρώπη και σε άλλες αναδυόμενες οικονομίες” γράφει σε έναν ιδιαίτερα καυστικό τόνο στο άρθρο του ο Callaway.
Ιδιαίτερα, τα βέλη του Callaway, στρέφονται κατά του κινεζικού νομίσματος: “πράγματι, εάν μας δίδαξαν κάτι οι κρίσεις των τελευταίων μηνών είναι ότι παρά το γόητρό του, το νέο ασιατικό νόμισμα- πρωταγωνιστής, παρά και τα σενάρια για δυνάμει διάσωση της Ευρώπης, παρά τη αδυναμία του δολαρίου και τα κέρδη του χρυσού, όταν οι μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές τρομάζουν, πάντα καταφεύγουν στην αγορά δολαρίου”, σχολιάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου