Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Ποιοί υπουργοί είπαν "όχι" στον Παπανδρέου για τις εκλογές

Ποιοί υπουργοί είπαν "όχι" στον Παπανδρέου για τις εκλογές

Ευχαριστώ, δεν θα… πάρω, είπαν διαδοχικά στον πρωθυπουργό η Κατερίνα Μπατζελή, ο Γιάννης Μαγκριώτης, ο Απόστολος Κατσιφάρας, η Άντζελα Γκερέκου και ο Χάρης Παμπούκης!

Τουλάχιστον πέντε «άκυρα» πήρε την Πέμπτη ο Γ. Παπανδρέου από στελέχη της κυβέρνησης, που δεν θέλουν να κατέβουν στις εκλογές.

Ο καθένας για τους δικούς του λόγους αρνήθηκε με έμμεσο ή άμεσο τρόπο να αφήσει το «πόστο» του για την περιφέρεια, γεγονός που φέρνει την κυβέρνηση ένα βήμα πιο κοντά στον ανασχηματισμό και τον κ. Παπανδρέου ένα βήμα πιο κοντά στον… εκνευρισμό.

Δεν είναι μόνο τα «όχι», που δημιουργούν «πονοκέφαλο» στον πρωθυπουργό, αλλά και το ότι ήθελε να κρατηθεί το θέμα σε χαμηλούς τόνους, κάτι το οποίο δεν επιτευχθεί.

Μετά από τόσες αρνήσεις ο πρωθυπουργός αλλάζει… πολιτική, αφήνει τις διαπραγματεύσεις στην άκρη και «πιάνει» τις… εντολές. Προειδοποίησε, άλλωστε, από την Τετάρτη δια στόματος Γ. Πεταλωτή «Ο πρωθυπουργός αποφασίζει»… Δεν τον πήραν φαίνεται σοβαρά οι υπουργοί του.

Πάντως, κατά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο κ. Παπανδρέου «ανοίχτηκε» στα στελέχη της κυβέρνησης, αποκαλύπτοντας τους ότι «το δίλημμα των εκλογών του Νοεμβρίου δεν θα είναι Μνημόνιο ή όχι Μνημόνιο, αλλά το αν αλλάζει η Ελλάδα ή όχι», ενώ παραδέχτηκε «το 2011 δεν θα είναι μια παραδεισένια χρονιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου