Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ποιός είδε τη Βραζιλία και δεν φοβήθηκε....το χερι του θεου?

3-1 την Ακτή Ελεφαντοστού


Η Βραζιλία όποτε ήθελε σημείωνε γκόλ και σταμάτησε στα τρία(3-1) απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού. Ετσι το ντέρμπι του 7ου ομίλου, έμεινε ντέρμπι μόνο στα χαρτιά, με τους Βραζιλιάνους να φθάνουν με άνεση στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους, που τους φέρνει στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Και όλα αυτά χωρίς να χρειατεί να φθάσουν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Αρκούσαν οι εμπνεύσεις κάποιων παικτών όπως του Φαμπιάνο κατά πρώτο λόγο, που σημείωσε δυο τέρματα ήτου Κακά και του Ελάνου για "καθαρίσουν" με συνοπτικές διαδικασίες την ομάδα του Ντρογμπά, με κεφαλία του οποίου κατάφερε ήταν να μειώσει στο 79΄ σε 3-1.

Απο το σημείο αυτό και μετά το παιγνίδι έγινε σκληρό και αντιαθλητικόνα, πολλές κλωτσιές να πεφτούν,κυρίως απο τους πάικτες της Ακτής και τελικά αυτός, που την πλήρωσε ήταν ο Κακά, τον οποίο απέβαλε ο διαιτητής στο 88΄ για αντιαθλητικό κτύπημα.

Στο 25', ο Κακά βρήκε ωραία τον Φαμπιάνο και εκείνος με άπιαστο σουτ άνοιξε το σκορ για την «σελεσάο».

Το 2-0 στο 51'. Ο Λουίς Φαμπιάνο με πολύ όμορφη ενέργεια κάνει δύο τα προσωπικά του τέρματα αλλά και της ομάδας του. Το τελευταίο κοντρόλ του Φαμπιάνο, πριν σουτάρει, είναι με το χέρι.

Η ομάδα του Ερικσον προσπάθησε να ξαναμπεί στον αγώνα στο 54`, όμως η μπάλα από την κεφαλιά του Ντρογκμπά πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ζούλιο Σέζαρ. Αντ` αυτού, στο 62`, η Βραζιλία σκόραρε και πάλι. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής ο Ελάνο, ο οποίος μετά από εξαιρετική προσπάθεια και χαμηλή σέντρα του Κακά παραβίασε με πλασέ την εστία του Μπάρι (3-0).

Η Ακτή Ελεφαντοστού το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 3-1 στο 77ο λεπτό, με τον Ντρογκμπά να εκμεταλλεύεται στο έπακρον στην σέντρα του Γιάγια Τουρέ και με καλοζυγισμένη κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι να παραβιάζει την εστία του Ζούλιο Σέζαρ (3-1).

Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ που δέχεται η Βραζιλία σε Παγκόσμια Κύπελλα από αφρικανική ομάδα.

Ο αγώνας στιγματίστηκε από αρκετά αντιαθλητικά μαρκαρίσματα, με τον Κακά μέσα σε διάστημα τριών λεπτών (από το 85` έως το 88`) να δέχεται δύο κίτρινες κάρτες, αφήνοντας την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.

Ο Ελάνο τραυματίστηκε στο 67ο λεπτό και αποχώρησε με το φορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου