Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Αυτή είναι ΟΜΑΔΑΡΑ, αυτή είναι ΕΛΛΑΔΑΡΑ!



Αυτή είναι ΟΜΑΔΑΡΑ, αυτή είναι ΕΛΛΑΔΑΡΑ!


Ο ΚΟΡΙΟΣ Και το καλύτερο παιχνίδι του Μουντιάλ, μακράν μέχρι τώρα! Και γκολ και νίκη και ευκαιρίες και τακτική Ρεχάγκελ και και και...

Μέχρι το πρώτο μισάωρο, η Ελλάδα έμοιαζε να είχε μείνει στο παιχνίδι με την Κορέα. Παρά την αλλαγή συστήματος σε 5-3-2, η εικόνα παρέμενε νωθρή, με πολλά λάθη και δίχως πλάνο. Το 0-1 του Ούτσε από λάθος του Τζόρβα στο 16' έφερε μπροστά τη Νιγηρία και τα πράγματα έμοιαζαν «σκούρα» για την Εθνική. Η αποβολή του Καϊτά στο 33' (την οποία κέρδισε έξυπνα ο Τοροσίδης), άλλαξε όλο τον αγώνα. Ο Σαλπιγγίδης πέτυχε στο 44' το πρώτο γκολ της Ελλάδας σε Μουντιάλ, ενώ ο Τοροσίδης στο 71' έκανε την ανατροπή. Μεγάλη ευκαιρία στο 68' οι Νιγηριανοί, με τον Ομπάσι να στέλνει σε κενή εστία την μπάλα άουτ. Πλέον, η ομάδα του Ρεχάγκελ θέλει αποτέλεσμα απέναντι στην Αργεντινή για να έχει ελπίδες πρόκρισης.

«Θωράκισε» τα μετόπισθεν

Η αλλαγή συστήματος σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην Κορέα ήταν κοινό μυστικό και ο Ρεχάγκελ το επιβεβαίωσε με την ενδεκάδα που παρέταξε στο «Φρι Στέιτ». Οι Γερμανός προτίμησε το 5-3-2, με τους Κυργιάκο και Παπασταθόπουλο να έχουν μαν του μαν τους Γιακούμπου και Οντεμβίνγκι και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να κινείται ελεύθερος προκειμένου να σταματά όποιον Νιγηριανό ξέφευγε από τα μαρκαρίσματα.

Στα άκρα, ο Βύντρα ξεκίνησε δεξιά χωρίς όμως να έχει πολλές προωθήσεις, σε αντίθεση με τον Τοροσίδη που ήταν ορεξάτος στο πρώτο τέταρτο. Κατσουράνης και Τζιόλης ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Καραγκούνη να έχει πιο ελεύθερο ρόλο στην οργάνωση του παιχνιδιού. Μπροστά ήταν ο Γκέκας ενώ ο Σαλπιγγίδης έπαιξε στο δεξί άκρο της επίθεσης, αμφότεροι όμως φαίνονται απελπιστικά μόνοι.

Αρχή χωρίς φάσεις
Το πρώτο τέταρτο κύλησε με την Νιγηρία να έχει την κατοχή της μπάλας έχοντας βοήθεια από όλα τα χαφ της, χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει εύκολα μπροστά στην εστία του Τζόρβα. Η Ελλάδα είχε καλές αλληλοκαλύψεις και γρήγορες επιστροφές, κάτι που δεν παρουσίασε απέναντι στην Κορέα, επιθετικά ωστόσο οι παίκτες του Ρεχάγκελ ήταν προβλέψιμοι καθώς οι μακρινές μπαλιές και τα στημένα έβρισκαν πάντα σε ετοιμότητα τους Νιγηριανούς.

Διπλή γκέλα και 0-1...
Όμως, ένα διπλό λάθος στο 16' έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Λάγκερμπακ! Ο Βύντρα δεν πρόσεξε και πάλι χαρίζοντας την μπάλα στον Οντεμβίνγκι ο οποίος τελικά κέρδισε το φάουλ από τον Παπασταθόπουλο. Ο Ούτσε εκτέλεσε προς την περιοχή, η μπάλα πέρασε από όλους, ο Τζόρβας έπεσε στην αντίθετη πλευρά (!) από την πορεία και η Νιγηρία άνοιξε το σκορ...

Αποβολή και αλλαγή δεδομένων!
Μέχρι και το 33', η Ελλάδα δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους και συνέχιζε να δοκιμάζει τις σέντρες και τις στημένες φάσεις χωρίς όμως να έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στην εστία του Ενγιάμα. Σε εκείνο το σημείο, όμως, τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν. Και ενώ η μπάλα είχε βγει πλάγιο, μία «κοκορομαχία» των Τοροσίδη και Καϊτά άφησε τους Νιγηριανούς με δέκα παίκτες! Ο μέσος των «σούπερ αετών» προσπάθησε να κλωτσήσει τον Έλληνα άσο χωρίς όμως να τον βρει, ο Τοροσίδης επωφελήθηκε και έπεσε κάτω, με αποτέλεσμα ο Ρουίζ να δείξει στον Καϊτά τον δρόμο προς τα αποδυτήρια...

Αλλαγή συστήματος σε 4-3-3
Ο Ρεχάγκελ άλλαξε αμέσως το σύστημα, κάνοντας πιο επιθετική την Ελλάδα με την είσοδο του Σαμαρά αντί του Παπασταθόπουλου. Οι διεθνείς πίεσαν, ανέβηκαν πιο ψηλά και έφτιαξαν δύο μεγάλες ευκαιρίες, πρώτα στο 39' με το πλασέ του Σαλπιγγίδη που απέκρουσε ο Ενγιάμα και δύο λεπτά αργότερα με τον Σαμαρά που επιχείρησε το τακουνάκι μέσα από την περιοχή αλλά ο Αρούνα έδιωξε πάνω στην γραμμή.

Επιτέλους γκολ!
Η πίεση της Ελλάδας απέφερε καρπούς ένα λεπτό πριν την λήξη του ημιχρόνου! Ο Κατσουράνης μπήκε στην περιοχή και «έστρωσε» προς τα έξω για τον Σαλπιγγίδη, ο 29χρονος φορ έπιασε αμέσως το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Ετούχου και κατέληξε στα δίχτυα του Ενγιάμα, με την Εθνική να ισοφαρίζει σε 1-1 και να πετυχαίνει με αυτόν το τρόπο το πρώτο της γκολ σε Μουντιάλ!

Το ημίχρονο έδωσε την δυνατότητα στον Λάγκερμπακ να ανασυντάξει την ομάδα του, βάζοντας τον Ομπάσι στην θέση του Οντεμβίγκι. Οι Αφρικάνοι βελτιώθηκαν σε σχέση με το τελευταίο δεκάλεπτο, η Ελλάδα όμως είχε τον έλεγχο και έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Καραγκούνη στο 48' και το 50' με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ σε αμφότερες τις περιπτώσεις.

Απίστευτη φάση στο 59'!
Οι παίκτες του Ρεχάγκελ κυνηγούσαν κάθε φάση, όμως ήταν φανερό πως χρειαζόταν καλύτερη πάσα προς την επίθεση ενώ οι γρήγοροι Νιγηριανοί δημιουργούσαν προβλήματα στις αντεπιθέσεις. Η φάση του... Μουντιάλ έγινε στο 59', με τον Γκέκα να χάνει απίστευτη ευκαιρία για το 2-1. Ο φορ της Άιντραχτ βρέθηκε απέναντι από τον Ενγιάμα αλλά έστειλε την μπάλα πάνω του (!) και λίγο έλειψε οι Νιγηριανοί να βάλουν αυτοί γκολ στην αντεπίθεση. Ο Γιακούμπου βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο Τζόρβας απέκρουσε και ο Ομπάσι που πήρε το ριμπάουντ, έστειλε την μπάλα άουτ και ενώ η εστία ήταν κενή!

«Στοπ» αλλά και... δώρο από Ενγιάμα!
Η κεφαλιά του Σαμαρά στο 68' φάνηκε πως θα δώσει το προβάδισμα στην Ελλάδα, όμως ο Ενγιάμα έκανε την απόκρουση του Μουντιάλ καθώς εκτινάχθηκε στο αριστερό παραθυράκι και έδιωξε σε κόρνερ. Τρία λεπτά, όμως, αργότερα, ο Νιγηριανός τερματοφύλακας έδωσε ουσιαστικά το γκολ της νίκης στην Εθνική! Ο Τζιόλης έκανε το μακρινό σουτ, ο άσος της Χάποελ δεν μπόρεσε να μπλοκάρει και ο Τοροσίδης από κανονική θέση πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 2-1!!!

Δεν κινδύνεψε και κέρδισε!
Οι Νιγηριανοί προσπάθησαν να πιέσουν, η Ελλάδα όμως θα μπορούσε να «κλειδώσει τη νίκη ωστόσο το σουτ του Καραγκούνη στο 74' έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ενγιάμα και πάλι δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την προσπάθεια του αρχηγού αλλά ο Γκέκας άργησε και δεν επωφελήθηκε. Ο Ρεχάγκελ έβαλε στη συνέχεια τον Νίνη στην θέση του Γκέκα προκειμένου να κρατήσει την μπάλα. Αυτό έγινε, η Ελλάδα δεν κινδύνεψε, κράτησε το 2-1 και πέτυχε την μεγάλη νίκη, την πρώτη της σε Μουντιάλ!

MAN OF THE MATCH: Κέρδισε την αποβολή, ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της Ελλάδας στο πρώτο κακό μισάωρο και πέτυχε το γκολ της νίκης. Ο Τοροσίδης ήταν ο άνθρωπος του αγώνα και αποτέλεσε τον κύριο λόγο για αυτό το ιστορικό 2-1

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Παρότι έχει προπονητή από την Ευρώπη, η Νιγηρία παραμένει άναρχη στο παιχνίδι της. Η άμυνα της ήταν γεμάτη κενά και οι παίκτες της έμοιαζαν «χαμένοι». Από την Ελλάδα, δυστυχώς ο Τζόρβας δεν ήταν σε καλή μέρα και ευθύνεται για το γκολ. Ωστόσο έκανε την μεγάλη επέμβαση στο 69' που κράτησε την Ελλάδα στο παιχνίδι. Ντεφορμέ ο Γκέκας, οι χαμένες ευκαιρίες του οποίου δεν κόστισαν.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μεγάλη εμφάνιση από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Πέτυχε το πρώτο γκολ της Ελλάδας σε Μουντιάλ, ενώ στο δεύτερο μέρος κυνήγησε κάθε φάση, κέρδισε πολλά φάουλ και κόρνερ και ήταν μόνιμος κίνδυνος για την εστία του Ενγιάμα. Ο Νιγηριανός ήταν ο κορυφαίος της χώρας του, όμως «στιγματίζεται» για την ασταθή του απόκρουση στην φάση του 2-1.

Η ΓΚΑΦΑ: Έγινε από τους Βύντρα και Τζόρβα στο γκολ της Νιγηρίας. Ο αμυντικός της Ελλάδας έχασε την κατοχή και ανάγκασε τον Παπασταθόπουλο να κάνει φάουλ το οποίο κατέληξε στο 0-1, καθώς ο Τζόρβας είδε την μπάλα να περνάει από μπροστά του πέφτοντας από την αντίθετη πλευρά!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Η αποβολή του Καϊτά προκαλεί πολλές συζητήσεις. Ο Όσκαρ Ρουίζ έδειξε την απευθείας κόκκινη καθώς θεώρησε πως ο Νιγηριανός χτύπησε τον Τοροσίδη. Η αλήθεια είναι ότι ο Καϊτά πάει να κλοτσήσει τον Έλληνα μέσο, όμως δεν τον βρήκε. Κανονικό το γκολ του Τοροσίδη καθώς καλύπτεται όταν κάνει το σουτ ο Τζιόλης.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR:
Η αποβολή του Καϊτά άλλαξε όλο το παιχνίδι. Η Ελλάδα πήρε τα πάνω της, εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα, έπαιξε επιτέλους μπάλα και κατάφερε να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο. Στην φάση του 68', τα... είδαμε όλα όμως τρία λεπτά αργότερα ο Τοροσίδης πέτυχε το 2-1 που ήταν δίκαιο με βάση την εικόνα του αγώνα από το 30' και μετά.

Οι συνθέσεις

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Παπαδόπουλος, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος (36' Σαμαράς), Βύντρα, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Γκέκας (79' Νίνης), Σαλπιγγίδης

Νιγηρία (Λαρς Λάγκερμπακ): Ενγιάμα, Γιόμπο, Σίτου, Οντιά, Ταϊβό (55' Ετσετζίλε, 77' Αφολάμπι), Ετούχου, Ούτσε, Καϊτά, Αρούνα, Οντεμβίνγκι (46' Ομπάσι), Γιακούμπου

Live Game

90'+ Μακρινό συρτό σουτ του Τζιόλη, ο Ενγιάμα αποκρούει σε κόρνερ.
83' Ωραία προσπάθεια του Ούτσε, αλλά το μακρινό σουτ που κάνει δεν ανησυχεί τον Τζόρβα.
82' Κόρνερ για την Εθνική, η μπάλα φτάνει στον Κυργιάκο αλλά το σουτ που κάνει φεύγει πάνω από το τέρμα του Ενγιάμα.
76' Ίδια κατάληξη έχει και η ωραία προσπάθεια του Γιακούμπου.
74' Φοβερό σουτ του Καραγκούνη έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει ελάχιστα άουτ.
71' ΓΚΟΛ!!! 2-1!!!!! Ο Τζιόλης επιχειρεί το μακρινό σουτ, ο Ενγιάμα δεν μπορεί να μπλοκάρει και ο Τοροσίδης παίρνει το ριμπάουντ και δεν δυσκολεύεται να δώσει το προβάδισμα στην Ελλάδα!
69' Απόκρουση μεγάλου τερματοφύλακα από τον Ενγιάμα. Ο Σαμαράς έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά ο Νιγηριανός εκτινάχθηκε στο αριστερό παραθυράκι και απόκρουσε σε κόρνερ.
68' Εξαιρετική προσπάθεια του Σαλπιγγίδη, που βγάζει την σέντρα για τον Γκέκα όμως ο Γιόμπο διώχνει τελευταία στιγμή.
59' Απίστευτη ευκαιρία πρώτα για την Ελλάδα και μετά για τη Νιγηρία! Μετά από λάθος στην άμυνα των Αφρικάνων, ο Γκέκας βρίσκεται μόνος απέναντι από τον Ενγιάμα αλλά στέλνει την μπάλα πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στην αντεπίθεση, ο Γιακούμπου βγαίνει απέναντι από τον Τζόρβα ο οποίος αποκρούει το σουτ του άσου της Έβερτον, ο Ομπάσι παίρνει την μπάλα και σε κενή εστία την στέλνει άουτ!
50' Μακρινό σουτ του Καραγκούνη, η μπάλα φεύγει άουτ.
48' Ο Ούτσε επιχειρεί από αριστερά την σέντρα σουτ, ο Τζόρβας απομακρύνει σε κόρνερ καθώς η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά προς το τέρμα του.
47' Κεφαλιά του Καραγκούνη από την καρδιά της περιοχής, η μπάλα καταλήγει άουτ.
44' ΓΚΟΛ!!! 1-1!!! Η Ελλάδα πετυχαίνει το πρώτο της γκολ σε παγκόσμιο κύπελλο! Ο Κατσουράνης «στρώνει» στον Σαλπιγγίδη που πιάνει το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει στον Ετούχου και καταλήγει στην δεξιά γωνία του Ενγιάμα!
41' Νέα μεγάλη φάση για την Ελλάδα, με τον Σαμαρά να κάνει το τακουνάκι από κοντά, όμως ο Αρούνα διώχνει πάνω στην γραμμή.
40' Κόρνερ του Καραγκούνη, ο Κατσουράνης πιάνει το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
39' Μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική, όταν ο Κατσουράνης βρήκε τον Σαλπιγγίδη απέναντι από τον Ενγιάμα ο οποίος απέκρουσε το κοντινό πλασέ.
33' Κόκκινη κάρτα! Ο Καϊτά αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη για χτύπημα στον Τοροσίδη εκτός φάσης.
31' Κεφαλιά του Κυργιάκου, η μπάλα φεύγει άουτ.
16' ΓΚΟΛ! 0-1! Εκτέλεση φάουλ από τον Ούτσε, η μπάλα περνάει από όλους και καταλήγει στα δίχτυα του Τζόρβα ο οποίος έχει πέσει στην αντίθετη πλευρά...
12' Ο Κατσουράνης προσπάθησε με σουτ σχεδόν από το κέντρο να αιφνιδιάσει τον Ενγιάμα, όμως ο Νιγηριανός τερματοφύλακας μπλόκαρε εύκολα.

Μικρά μικρά από το Μπλουμφοντέιν


*Όπως και στο παιχνίδι με τη Κορέα, έτσι και τώρα υπάρχουν άδεια καθίσματα στο Φρι Στέιτ. Περίπου 30.000 θεατές βρίσκονται ένα τέταρτο πριν την έναρξη του αγώνα στο γήπεδο, γύρω στους 7.000 με 8.000 οι Έλληνες. Στο κάτω πέταλο η πλειοψηφία του κόσμου, επιτρέπεται το ποτό όχι όμως το τσιγάρο! Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν στον ουρανό του Μπλουμφοντέιν στρατιωτικά ελικόπτερα προκειμένου να εποπτεύσουν την ασφάλεια της περιοχής.

*Ο Σαμαράς, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή μετά την αποβολή, βγήκε πιο νωρίς από όλους τους παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε προθέρμανση πριν την έναρξη της επανάληψης.

*Για όσους απορρήσατε γιατί ενώ στην αρχή φαίνονται πολλά Ελληνικά πανό και στην επανάληψη όχι υπάρχει απάντηση. Οι σεκιούριτι στο ημίχρονο έβαγαλαν όλα τα πανό και την μεγάλη Ελληνική σημαία μιας και υπάρχει ρητή εντολή της ΟΥΕΦΑ ότι απαγορεύονται όλα τα πανιά άνω των 2 μέτρων.

*Στο γκολ του «Σάλπι» όλοι οι διεθνείς πήγαν και αγκάλιασαν τον Ρεχάγκελ. Ως μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση!

15.12 Τώρα βγαίνουν οι διεθνείς στο γήπεδο και γνωρίζουν την αποθέωση από τον κόσμο... «Ελλάς ολέ ολέ».

15.17 Από την ώρα που έκαναν την εμφάνισή τους οι Νιγηριανοί οπαδοί στο γήπεδο έγινε της... βουζουζέλας!

15.20 Περίπου 40 λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης το γήπεδο δεν έχει περισσότερους από 15.000 φιλάθλους.

15.23 Από τα ηχεία του σταδίου παίζει μουσική, όμως αυτό δεν έχει σημασία. Μόνο οι βουβουζέλες ακούγονται.

15.29 Πολλά πανό από περιοχές της Ελλάδας, Ξάνθη, Κρήτη, Σέρρες, Γιάννινα, Αθήνα.

15.31 Το πανώ τηςAEKέκανε την εμφάνισή του και στο δεύτερο ματς της Εθνικής. «AEK εδώ, AEK εκεί, AEKστην Νότιο Αφρική».

15.36 Τα δύο matrix του γηπέδου παίζουν, το ένα την προθέρμανση της Ελλάδας και το άλλο της Νιγηρίας.

15.39 Ο Αλέξης Τζόρβας χαιρέτισε του φιλάθλους της Γαλανόλευκης που βρίσκονται πίσω από τηνεστία στην οποία γίνεται η προθέρμανση.Πολλοί είναι οι εθελοντές που βοηθούν σε ό,τι χρειαστεί

Ο έλεγχος δεν είναι αυτός που πρέπει για μια διοργάνωση όπως το μουντιάλ καθώς υπάρχει μόλις ένας ανιχνευτής μετάλλων. Αυτός έχει σαν αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδο να έχουν περάσει σπρέι και πολλά άλλα...

Εκτός γηπέδου κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι μέσα γίνεται ποδοσφαιρικός αγώνας. Δεν υπάρχουν απ' έξω πλανόδιοι πωλητές, ούτε κάτι που να προδίδει το γεγονός εντός.

Εντυπωσιακό στάδιο το Free State με φοβερά πάρκιν.

Οι οπαδοί της γαλανόλευκοι έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις με βουβουζέλες σφυρίχτρες και τύμπανα.

Οι Ελληνες φίλαθλοι είναι περίπου 5.000 και έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στις θύρες 5 και 6 του γηπέδου.

Δεν υπάρχουν περισσότεροι από 20.000 θεατές στο γήπεδο.

12:10 Ο καιρός είναι καλός μέχρι στιγμής. Έχει ήλιο αλλά η θερμοκρασία όσο περνάει η ώρα θα πέφτει.

12:15 Λόγω του καιρού οι Αφρικανοί έχουν φτιάξει έξω από το γήπεδο κιόσκια όπου υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό για παν ενδεχόμενο.

12:17 Οι Νιγηριανοί φοράνει παραδοσιακές ενδυμασίες ενώ έξω από το γήπεδο έχουν συγκεντρωθεί και πολλοί μάγοι.

12:25 Εξαιρετικό είναι το κλίμα στις τάξεις των φιλάθλων της «γαλανόλευκης» αφού έχει ξεχαστεί το ναυάγιο με τη Νότιο Κορέα. Ηδη χιλιάδες Ελληνες έχουν φτάσει στο Μπλουμφοντέιν ενώ έρχονται και άλλοι.

12:28 Βουβουζέλες δεν έχουν μόνο οι Αφρικανοί αλλά και οι Ελληνες, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί και σφυρίχτρες.

12:33 Στην κερκίδα θα εμφανιστεί και μια ελληνική φανέλα 20Χ15 μέτρων. Η... πρόβα έγινε σε ξενοδοχείο στο Κίμπερλι με την τεράστια φανέλα να καλύπτει πέντε ορόφους.

13:00 Οι μετεωρολογικές προβλέψεις έχουν πέσει έξω καθώς τέσσερις ώρες πριν το ματς στο γηπέδο έχει 17 βαθμούς Κελσίου. Πάντως δεν αποκλείεται αργότερα η θερμοκρασία να πέσει.

13:12 Πολύ έντονο είναι το ελληνικό χρώμα στο «Φρι Στέιτ» με τους Ελληνες να φωνάζουν συνθήματα και σχεδόν άπαντες να έχουν προμηθευτεί βουβουζέλες.

13:15 Πολλοί είναι και οι Νότιο Αφρικανοί που υποστηρίζουν την «γαλανόλευκη» καθώς φοράνε φανέλες της εθνικής μας ομάδας.

13:17 Οι πλανόδιοι μικροπωλητές που υπάρχουν έξω από το γήπεδο έχουν άπαντες την έγκριση της ΦΙΦΑ. Οι ελληνικές σημαίες κοστίζουν περίπου 1 ευρώ.

13:21 Μαζεύονται σιγά - σιγά και οι Νιγηριανοί από τις γύρω περιοχές.

13:41 Εκπληκτικό είναι το πάρκο που υπάρχει στο κέντρο του Μπλουμφοντέιν με όλα τα εμπορικά μαγαζιά να βρίσκονται εκεί. Μάλιστα, υπάρχει και μια λίμνη που προσφέρει ένα καταληκτικό θέαμα. Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει στην Ελλάδα και οι περισσότεροι μένουν με το... στόμα ανοιχτό.

13: 54 Στο σημερινό παιχνίδι δεν θα υπάρχουν σεκιούριτι παρά μόνο δόκιμοι και εκπαιδευμένοι αστυνομικοί.

13:56 Οι πρώτοι χοροί για τους Ελληνες ξεκίνησαν έξω από το γήπεδο αφού οι μπύρες άρχισαν να... επιδρούν.

14:01 Οι εκλεκτοί του Οτο είναι οι: Τζόρβας, Βύντρα, Τοροσίδης, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Γκέκας, Σαλπιγγίδης.

Με αλλαγές η Νιγηρία

Οσον αφορά τους Νιγηριανούς ο Λαρς Λάγκερμπακ θα παρατάξει τους Αφρικανούς με σύστημα 4-4-2 με ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας κόντρα στη Αργεντινή. Η πιθανότερη 11άδα των «σούπερ αετών» είναι οι: Ενιεάμα, Οντια, Σίτου, Γιόμπο, Ταϊβό, Κάιτα, Ετούχου, Αρούνα, Οντεμβινγκί, Μάρτινς και Γιακούμπου. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε υψόμετρο 1.400 μέτρων και διαιτητής είναι ο Κολομβιανός, Οσκαρ Ρουίς.

«Γαλανόλευκη» υποστήριξη

Η εθνική δεν θα είναι μόνη της στο «Φρι Στέιτ» καθώς θα έχει στο πλευρό της και περίπου 5.000 Ελληνες. Από το Γιοχάνεσμπουργκ θα ξεκινήσουν 10 πούλμαν, ενώ αναμένονται και οι εκδρομείς του συλλόγου των φιλάθλων «Γαλανόλευκος Φάρος». Πολλοί είναι και οι ομογενείς από την Αυστραλία που θα συμπαρασταθούν στην εθνική ενώ η ελληνική κοινότητα στο Μπλουμφοντέιν αριθμεί 130 οικογένειες. Από την άλλη πλευρά, οι Νιγηριανοί θα έχουν περίπου 15.000 φιλάθλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου