Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Απο Τετάρτη δεν υπάρχουν λεφτά για επίδομα ανεργίας



Κινδυνεύουν χιλιάδες άνεργοι να μείνουν χωρίς επίδομα στο τέλος του μήνα, αφού από την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας δεν διαθέτει χρήματα για να καταβάλλει πλέον.

Με τη φράση “τα ταμεία ειναι άδεια κι όταν λέμε είναι άδεια είναι άδεια, δεν υπάρχει σάλιο” ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος περιέγραψε την εικόνα των οικοπνομικών του υπουργείου του.

Μιλώντας ο κ. Λοβέρδος στον Real FM ξεκαθάρισε ότι την Τετάρτη τελειώνει το ρευστό, από Πέμπτη υπάρχει πρόβλημα να δώσουμε το επίδομα ανεργίας, κάτι που σημαίνει πως εάν τελικά ισχύσει χιλιάδες άνεργοι θα μείνουν χωρίς χρήματα.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, επεσήμανε ότι δεν μπορούν να αυξηθούν οι εισφορές, ενώ σχετικά με τα όρια ηλικίας δήλωσε πως από τα 65 αν αρχίσεις και τα ανεβάζεις κάθε χρόνο επειδή δεν έχει λεφτά που θα φτάσεις, θα γίνει κωμική η τακτική σου μετά από λίγο καιρό και θα φτάσεις σε 2-3 χρόνια να έχεις βάλει όριο ηλικίας τα 80 χρόνια.

Το ΚΚΕ αντέδρασε άμεσα στις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου σημειώνοντας χαρακτηριστικά "ας αφήσει τις ασκήσεις υποκρισίας και τρομοκρατίας ο υπουργός Εργασίας. Την ίδια ώρα που κλαίγεται για τα άδεια Ταμεία, δίνει εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των εργαζομένων στους μεγαλοεπιχειρηματίες μέσω του ΟΑΕΔ, αντί για επίδομα στους ανέργους".

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως ο υπουργός Εργασίας προσπαθεί να δημιουργήσει επικοινωνιακά την εικόνα ότι δήθεν αντιδρά και αντιστέκεται σε όσα αντεργατικά τον «συμβούλευσαν» να κάνει στον τομέα ευθύνης του οι ευρωυπάλληλοι, που τον επισκέφτηκαν και τον έλεγξαν με προσβλητικό για το ρόλο του, αλλά και για την ίδια τη χώρα μας, τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου