Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Διέρρηξε σπίτι αστυνομικού και κατέληξε… στο νοσοκομείο


Με μια σφαίρα στο πόδι «πλήρωσε» ένας 22χρονος την απόπειρα διάρρηξης μέρα-μεσημέρι σε σπίτι αστυνομικού της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, την ώρα που εκείνος κοιμόταν.
Το περιστατικό συνέβη χθες, στις 12:40 το μεσημέρι. Ο διαρρήκτης παραβίασε την κλειδαριά της εξώπορτας και μπήκε στην κρεβατοκάμαρα, ξυπνώντας με τον θόρυβο που έκανε τον αστυνομικό, ο οποίος είχε επιστρέψει από τη νυχτερινή του βάρδια.

Κατά δήλωση του 47χρονου αστυνομικού, ο δράστης τού επιτέθηκε με κατσαβίδι και εκείνος επιχείρησε να τον απωθήσει, κλωτσώντας τον. Δεν κατάφερε όμως να τον ακινητοποιήσει και τότε τον πυροβόλησε στο πόδι. Ο 22χρονος διέφυγε τρέχοντας από το διαμέρισμα, με τον αστυνομικό να τον ακολουθεί και να τον συλλαμβάνει λίγα μέτρα πιο μακριά.

Ο διαρρήκτης διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, φρουρούμενος. Ο αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, δεν συνελήφθη κατόπιν εντολής του αντιεισαγγελέα, ο οποίος ωστόσο διέταξε τη διενέργεια προανάκρισης και τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε κατάσταση άμυνας. Την προανάκριση ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.

Στο διαμέρισμα του αστυνομικού εντοπίστηκε μια βολίδα όπλου και ένας κάλυκας, ενώ ο 22χρονος είχε στην κατοχή του ένα γαλλικό κλειδί και κατσαβίδια. Το κατσαβίδι, με το οποίο ο αστυνομικός ισχυρίζεται ότι του επιτέθηκε ο διαρρήκτης, βρέθηκε επίσης μέσα στο διαμέρισμα.
zoygla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου