Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

«Πυρά» Ισλαμιστών κατά Μουρίνιο

Θύελλα αντιδράσεων στον Ισλαμικό κόσμο, έχει ξεσηκώσει ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος μίλησε για την απόδοση του παίκτη του Σούλεϊ Μουντάρι και το κατά πόσο αυτή επηρεάζεται από το ραμαζάνι.


Μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με την Μπάρι, ο 46χρονος προπονητής μίλησε για αδυναμία του παίκτη του, εξ’ αιτίας του ραμαζανίου. «Ο Μουντάρι έχει προβλήματα σχετικά με το ραμαζάνι και ίσως μ’ αυτή τη ζέστη θα ήταν καλύτερο να μην το κάνει. Το Ραμαζάνι δεν ήρθε σε ιδανική στιγμή για έναν παίκτη που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο», τόνισε ο «Special One», ο οποίος αντικατέστησε τον παίκτη λίγο πριν τα μισά του αγώνα.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του επικεφαλής της Ενωσης των ισλαμικών οργανώσεων στην Ιταλία (UCOI), Μοχάμεντ Νου Ντακάν. «Καλό θα ήταν ο Μουρίνιο να μιλάει λιγότερο», τόνισε αρχικά στην εφημερίδα «La Repubblica», ο Ντακάν για να συμπληρώσει: « Ένας παίκτης (σ.σ Μουσουλμάνος) που κάνει προπόνηση δεν αδυνατίζει γιατί γνωρίζουμε από το Ινστιτούτο Αθλητικής Ιατρικής ότι η πνευματική και ψυχολογική ευστάθεια μπορεί να δώσει σε έναν αθλητή επιπλέον δύναμη στο γήπεδο. Ένας παίκτης που πιστεύει στο Χριστιανισμό, τον Ιουδαϊσμό ή το Μουσουλμανισμό είναι σίγουρα πιο ήρεμος ψυχολογικά και αυτό βελτιώνει την απόδοση του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου