Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

«Η Ελλάδα δεν εξαπάτησε την Ευρώπη για να μπει στην ΟΝΕ»

«Η Ελλάδα δεν εξαπάτησε την Ευρώπη για να μπει στην ΟΝΕ»
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» απαντά στις κατηγορίες ότι η Ελλάδα εξαπάτησε την Ευρώπη για να μπει στην Ευρωζώνη.
Ο κ. Σημίτης υποστηρίζει πως οι δηλώσεις που είχε κάνει πρόσφατα ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί περί αλλοιωμένων στοιχείων της Ελλάδας για να ενταχθεί  στην ΟΝΕ, είναι εντελώς αβάσιμες. Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός δίνει και μία απάντηση στη λέξη «λάθος» που χρησιμοποίησε ο κ.Σαρκοζί για την είσοδο της χώρας μας στην Ευρωζώνη τονίζοντας «η Ελλάδα εντάχθηκε στην ευρωζώνη με βάση την αξιολόγηση των στοιχείων του 1999. Το 2004 η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε αναδρομική μετατροπή των κανόνων λογιστικής εγγραφής των αμυντικών δαπανών».
Με αυτόν τον τρόπο ο κ.Σημίτης εξηγεί ουσιαστικά που διατέθηκαν τα κονδύλια για οπλικά συστήματα που παρελήφθησαν το 2004 και  μεταφέρθηκαν στον προϋπολογισμό προηγούμενης περιόδου κατά την οποία παραγγέλθηκαν.
«Εχει καταγγελθεί επανειλημμένως αυτή η απάτη που βασίστηκε σε πολιτικά κίνητρα» σημειώνει αναφορικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή μετά το 2004. Ο κ.Σημίτης γράφει ακόμα πως «το έλλειμμα της Γαλλίας κατά την είσοδο στην ΟΝΕ το 1997 ήταν μεγαλύτερο από της Ελλάδας» καθώς ξεπερνούσε το 3,3% του ΑΕΠ και συνεπώς τις απαιτήσεις του Μάαστριχτ. Τέλος ο πρώην πρωθυπουργός καταλήγει «ας ελπίσουμε ότι οι ενστάσεις για τα στατιστικά στοιχεία θα δώσουν τη θέση τους σε πιο ώριμες σκέψεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου