Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Αλλαγή του ελληνικού Συντάγματος θα ζητήσουν οι Γερμανοί

Αλλαγή του ελληνικού Συντάγματος θα ζητήσουν οι Γερμανοί

Μέχρι του σημείου να ζητήσουν την αλλαγή του ελληνικού Συντάγματος είναι διατεθειμένοι να φτάσουν οι Γερμανοί προκειμένου να δώσουν το πράσινο φως για την παροχή βοήθειας στη χώρα μας στο πλαίσιο ενός συνολικότερου σχεδίου για τη διάσωση της οικονομίας της.
Και τι ακριβώς θα ζητήσουν; Οι πληροφορίες από το Βερολίνο αναφέρουν ότι το βασικό σενάριο αναφέρει την απαίτηση στο ελληνικό Σύνταγμα να προβλέπεται μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3! Με εξαίρεση το γερμανικό Σύνταγμα, πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν υπάρχει τέτοιο άρθρο, αλλά οι Γερμανοί φέρονται αποφασισμένοι να μας το ...επιβάλλουν.

Στην πραγματικότητα, μια τέτοια εξέλιξη είναι από πολύ δύσκολη έως κι αδύνατη. Είναι όμως ενδεικτική των προθέσεων που καλλιεργούνται αυτή τη στιγμή στο Βερολίνο, αναφορικά με τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Η Γερμανία, αυτή τη στιγμή, επεξεργάζεται το βασικό σχέδιο διάσωσης της ελληνικής (και της ιρλανδικής) οικονομίας, αλλά, όπως είναι φυσικό, θα ζητήσει κι αυτή τα ανταλλάγματα της.
Τα οποία - κατά την προσφιλή της τακτική - θα είναι μαξιμαλιστικά, προκειμένου να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα. Όπως, για παράδειγμα, η κατάργηση δια παντός της τιμαριθμοποίησης μισθών και συντάξεων, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου