Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ

Οκτώ ελληνικές ταινίες πηγαίνουν στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Motionteam
Η διευθύντρια του Φεστιβάλ, Δέσποινα Μουζάκη
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Οκτώ Έλληνες σκηνοθέτες αποφάσισαν να σπάσουν το εμπάργκο των «Κινηματογραφιστών στην Ομίχλη» και να στείλουν τις ταινίες τους στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζουν οι σκηνοθέτες, και οι ίδιοι μάχονται για τη δημιουργία νέου κινηματογραφικού νόμου, όμως θεωρούν πως το Φεστιβάλ κάνει καλό στο ελληνικό σινεμά.

Οι ταινίες τους, ωστόσο, θα προβληθούν εκτός συναγωνισμού, αφού οι συμμετοχές υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα. Πρόκειται για τις παραγωγές:

ΜΟΙΡΑΙΑ ΣΧΕΣΗ, του Ερρίκου Ανδρέου
ΑΜΑ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ, του Βασίλη Νεμέα
Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΛΙΕ, του Δημήτρη Κολλάτου
ΚΑΝΤΙΝΑ, του Σταύρου Καπλανίδη
ΜΙΚΡΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ, του Κυριάκου Κατζουράκη
ΜΠΙΛΟΜΠΑ, της Σοφίας Παπαχρήστου
Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ, του Περικλή Χούρσογλου
ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ, του Σταύρου Ιωάννου

Επίσης, εννέα ταινίες συμμετέχουν στο 4ο DigitalWave, το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ που προσανατολίζεται αποκλειστικά στη σύγχρονη ελληνική ψηφιακή δημιουργία.

Πρόκειται για τις ταινίες One of us (Μιχαήλ Αγγελος Νικολαΐδης), Παρουσία Β' (Δημήτρης Καρακάσης), Το Κουτί (Φώτης και Αποστόλης Πάσσος), Το φως πριν την αυγή (Χρήστος Μεγαρχιώτης), Ρυτίδες και όνειρα (Γεωργία Πετραλή), Το τελευταίο τραγούδι του Έλβις (Βασίλης Ραΐσης), Empirical data (Γιώργος Δρίβας), Ευχές (Αγγελος Σπάρταλης) και Κυνηγώντας τον Μωυσή (Αλέξανδρος Κωνσταντάρας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου