Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Υποβαθμίζει Marfin και Ελληνική Τράπεζα η Fitch




 
Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, Fitch Ratings, ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβαθμίζει τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Marfin Popular Bank και της θυγατρικής της Marfin Egnatia Bank σε «BBB» από «BBB+», καθώς επίσης υποβαθμίζει την Ελληνική Τράπεζα σε «BBB-» από «BBB» προηγουμένως. Ακόμη, επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της Τράπεζας Κύπρου σε «BBB+».

Το outlook για την Ελληνική Τράπεζα (HB) είναι σταθερό, ενώ για τις άλλες τρεις τράπεζες παραμένει αρνητικό, ανακοίνωσε η Fitch.

Ο οίκος αναθεώρησε παράλληλα το Support Rating Floors (SRF) και για τις τρεις τράπεζες σε ΄BBB-΄ από ΄BBB΄.

Το αρνητικό outlook στην αξιολόγηση της Τράπεζας Κύπρου και η υποβάθμιση της Marfin Popular Bank (MPB) και της Marfin Egnatia Bank (MEB) αντανακλούν την άποψη της Fitch ότι το λειτουργικό περιβάλλον στην Ελλάδα -που αποτελεί τη δεύτερη βασική αγορά των κυπριακών τραπεζών- και σε μικρότερο βαθμό στην Κύπρο, θα παραμείνει προκλητικό επηρεάζοντας την κερδοφορία και την ποιότητα του ενεργητικού.

Επιπλέον, η Fitch εκτιμά ότι η Marfin Popular Bank έχει πιο αδύναμο χρηματοδοτικό προφίλ με μεγαλύτερη εξάρτηση στη χρηματοδότηση από την ΕΚΤ σε σχέση με τις άλλες τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου