Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Κλείνει 31 τράπεζες η citibank


PDF Print




 Στην άμεση διακοπή της λειτουργίας 31 καταστημάτων της στην Eλλάδα (από τα 72 που έχει συνολικά) προχωρά η Citibank, επικαλούμενη την οικονομική κρίση, τη μείωση της ζήτησης για δάνεια τα τελευταία δύο έτη και τις αλλαγές στη στρατηγική της μητρικής Citigroup.
Aυτό ανακοίνωσε χθες στους εργαζόμενους της Citibank Eλλάδος η διοίκηση της τράπεζας, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι η διακοπή της λειτουργίας των 31 καταστημάτων θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητρική ενδέχεται να ξεκινήσει διαδικασία εξεύρεσης αγοραστή για το υγιές κομμάτι των δραστηριοτήτων της ελληνικής θυγατρικής της.Αναδιάρθρωση H κίνηση της διακοπής λειτουργίας των 31 καταστημάτων εντάσσεται στην αναδιάρθρωση της στρατηγικής της τράπεζας όσον αφορά στην ελληνική αγορά αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Tο πλάνο, όσον αφορά την Eλλάδα, περιλαμβάνει, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, τον περιορισμό των δραστηριοτήτων στη λιανική τραπεζική, με το βάρος να δίνεται πλέον στις πιστωτικές κάρτες και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. Oι δύο τελευταίοι τομείς είναι από αυτούς όπου η Citibank Eλλάδος έχει καταφέρει να έχει σημαντική παρουσία στη χώρα μας.

Στο προσωπικό ανακοινώθηκε ακόμη ότι θα υπάρξει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με στόχο τη δραστική μείωση του προσωπικού της τράπεζας, που εντάσσεται και αυτή στην αναδιάρθρωση της στρατηγικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου